9 Şubat 2009 Pazartesi

MANTARLI YUMURTA


Mantarlı yumurtayı, özellikle ailece bir arada olduğumuz hafta sonları severek tüketiyoruz.
Hafta içi ev halkının iş ve okul koşuşturmaları arasında tadını çıkararak kahvaltı yapmak pek mümkün olmuyor.
Ama hafta sonları, hafta içi yapamadığımız kahvaltı keyfini mutlaka yapıyoruz.
Pazar günleri kahvaltı mönümüzde mutlaka özel bir şey oluyor.
Bu bazen hamur işi, bazen yumurta çeşitleri olabiliyor.

Diğer kahvaltılık tariflerim için bakınız;
Kahvaltılıklar

Diğer mantarlı tariflerimin hepsi 👉BURADA

"Afiyetle Kalın"

MANTARLI YUMURTA;
Malzemeler;
Yarım kilo kültür mantarı,
1 orta boy soğan,
2 adet domates,
Yarım çay bardağı zeytinyağ,
Kişi sayısına göre yumurta,
Tuz ve karabiber.
Yapılışı;
Mantarları fazla su çekmemesi için suda çabucak yıkayıp,süzgece alın.
Bazıları yıkamaktansa kabuğunu soymayı tercih ediyor ama benim için rahat etmiyor, sonuçta mantar bol gübrenin içinde yetişiyor.
Yıkadığınız mantarları doğrayın ve kızgın yağda suyunu bırakmasına fırsat vermeden soteleyin.
Eğer suyunu bırakırsa, suyu tavanın kenarından süzün.
Soğanları küçük doğrayın,domateslerin kabuklarını soyup,doğrayın ve mantara ilave edin.
Tuz-karabiber-kırmızı pul biber ekleyip, mantarların ve sebzeleri pişirin.
Mantarlar piştikten sonra kişi sayısına göre yumurtaları bütün olarak kırın.
Yumurtaların tuzunu ilave edin, sarıların üzerine 1 yemek kaşığı su dökün.
Tavanın kapağını kapatın ve istediğiniz kıvamda oluncaya kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan gezisinin 2. bölümünü ve konulu lale peysajlarını görmek için bakınız;
Muhterem'le Geziye- Emirgan'da Lale Zamanı 2008-2. Bölüm

Dikkat; İstanbul'da laleler henüz açmadı, bu yazıdaki resimler 16 Nisan 2008 tarihinde çekilmiştir.

12 yorum:

  1. Adsız17:20

    Mantarı çok severim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Adsız17:20

    CANM AYNI TELAŞ HAFTA İÇİ BENDE DE VAR..HAFTASONU BAZEN ANCAK KAHVALTIDA BİR ARAYA GELEBİLİYORUZ..AİLE BİR ARADA OLUNCADA DEGİŞİK ŞEYLER YAPMAK İSTİYORUM .MANTARLI YUMURTA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.DENEYECEGİM.ELİNE SAGLIK.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  3. Adsız17:48

    Ellerine saglik cok lezzetli gorunuyor...

    YanıtlaSil
  4. Türkiyedeki kahvaltilar bir baska güzel oluyor.Her seyden önce ekmegin lezzeti bir ayri.Sebzeler daha güzel kokar.Hersey baska güzel.Afiyetler olsun canim.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. en çok sevdiğim öğündür kahvaltı.aslında sağlıksız olduğunu bilmesem her öğün kahvaltı domates salatalık yiyceeeeem:))sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Adsız01:11

    bende yemek istiyommmmmmmm bunnardannnnnnnnnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  7. Canım merhabalar,ziyaretlerin ve güzel yorumların için çok teşekkürler, sizlerle yeniden birarada olmaktan ben de çok mutluyum, inşallah bir daha böylesine uzun ayrılıklar yaşamayız.
    Canım çok güzel bir pazar kahvaltısı, mantarlı yumurta da harika görünüyor. Ellerine sağlık canım, afiyetler olsun.
    Diğer yaptıkların da çok güzel, emeklerine sağlık güzelim.Ailenle birlikte sağlıklı güzel günler diliyor, öpüyorum güzelim.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım.mantarlı herşeye bayılırım:-)sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. MERHABA MANTARI SEVERİM AMA YUMURTALI HİÇ DENEMEDİM AFİYET OLSUN

    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  10. bende hafta sonu kahvaltılarını çok seviyorum....

    aaah ah..bi hafta sonu gelsede güzel bi kahvaltı yapsam...

    ellerine sağlık...o sofrayı alsam ordan ne güzel olurdu....

    YanıtlaSil
  11. Merhaba; Bu tarifinizde, 'yumurta sarılarının üzerine 1 yemek kaşığı su 'dökün' yazmışsınız. Bunun sebebi nedir? Teşekkür eder, esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Yumurta sarısının üzerine 1 yemek kaşığı su döküp, tavanın kapağını kaptırsanız üzerinde ince beyaz bir tabaka oluşuyor.
      Ben yumurtayı karıştırmadan bütün olarak pişirdiğim zaman hep bu şekilde pişiriyorum.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...