27 Mart 2010

FIRIN POŞETİNDE SEBZELİ BALIK

Dışarıda çok güzel, güneşli bir hava var.
Güneş henüz içimizi ısıtmasa da, görüntüsü yetiyor.
Bu havada evde mi durmalı? yoksa kızımın ısrarları ile dışarı mı çıkmalı, bilmem?
Bu arada balık tarifi vermek için hafta sonları çok iyi oluyor.
Sanırım bu sezonun son balık tarifi bu olacak.
Tabi ki eşime balık pişirmeye devam edeceğim ama resmini çekebileceğim, yeni tarif deneyeceğim balıkları artık önümüzde ki sezonda pişireceğim.
Bu tarifte ki balıkları fırın poşeti kullanarak pişirdim.
Daha önce de buna benzer bir tarif yayınlamıştım.
İçinde patates, soğan, domates vardı.
Bakınız; Fırında Çipura Balığı

Bu sefer poşetin içine sebze olarak kereviz yaprakları, soğan, kırmızı biber kullandım.
Baharat olarak kırmızı pul biber ve biberiye ekledim.
Balıkları mısır ununa bulayarak poşetin içine yerleştirdim.
Hiç bir yere yağ sıçramadan gayet güzel pişti.
"Afiyetle Kalın"

FIRIN POŞETİNDE SEBZELİ BALIK;
Malzemeler;
4 adet çipura,
Yarım su bardağı mısır unu,
1 kase kereviz yaprağı,
2 adet kırmızı biber,
2 adet orta boy kuru soğan,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
1 yemek kaşığı kuru biberiye,
Tuz, zeytinyağı,
2 adet fırın poşeti.


Tarifi;
Çipuraları balıkçınızda temizletip, karnına bir kesik attırın.
İyice yıkayıp, süzün.
Sebzeleri iri iri doğrayın.
Baharatları, tuzu ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyip, karıştırın.


Fırın poşetinin altına sebzeleri yerleştirin.
Ben denemek için poşetlerden birinin altına balık, birinin altına sebze yerleştirdim.
Sebzenin altta olduğu balık poşeti daha iyi oldu.
Onun için poşetin altına sebzeleri yerleştirin.
Balıkları mısır ununa bulayıp, sebzelerin üzerine yerleştirin.
Fırın poşetlerini kendi klipsleri ile bağlayın, bıçakla poşetin üzerine bir kaç yerinden delik açın.
Poşetleri fırın tepsisine yerleştirin.


Önceden ısıttığınız sıcak fırında pişirin.
Servis tabağına poşetin içinden çıkararak yerleştirin ve sebzeleri ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"

12 yorum:

  1. Canımmm enfes valla ellerine sağlık
    kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle dışarı çıkmalı:))

    Balık da enfes görünüyor,ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. selam balik yemeklerinizin hayraniyim.siz bu isi gercekten iyi biliyorsunuz.sunumda cok hos,ellerinize saglik sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bende artık balıkları poşette pişiriyorum evde koku daha az oluyor lezzette aynı...eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık arkdasım poşette balık gerçekten hem lezzetli hemde hafif oluyor.Görüntüde muhteşem olmuş.Afiyet şeker olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. mmm..olsa da yesem.
    elinize sağlık
    tarif için sağolun

    YanıtlaSil
  7. Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Hımm resmen ye beni diyor elelrine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  9. Muhterem Hanımcım balık nefis görünüyor ellerinize sağlık. Evi de kokutmuyor ben de çok seviyorum fırın poşetini. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. harika olmuş harika canımeline sağlık dayanamam ben bu lezzete,:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Birde kaç dakikapişecek onu da yazsaydınız çok güzel olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırınım doğalgazlı olduğu için ne yazık ki pişme süresini veremiyorum.
      Çünkü doğalgazlı fırın ağır ve yavaş pişiriyor, elektrikli fırın daha hızlı pişirdiği için süreler birbirine uymuyor.
      Fakat sebzelerin yumuşaması ve balığın kızarması ile piştiğini anlayabilirsiniz.
      Kolay gelsin.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...