21 Şubat 2012 Salı

BROKOLİ VE MANTARLI FIRIN MAKARNA

Kış sebzelerinden olan brokoliyi daha çok salata olarak tüketiyoruz.
Fırında graten olarak pişirmekte brokoliye çok yakışıyor.
Çocuklara brokoliyi yedirmek için (bugünkü tarifimizde olduğu gibi) en sevdikleri şeylerle birlikte pişirebilirsiniz.
Brokolinin sap kısımlarının sert, çiçek bölümünün narin olması sebebi ile pişirirken ilk  önce çiçekleri pişer.
Saplarının pişmesini beklerken de bu sefer çiçek bölümü çok fazla pişebiliyor.
Size tavsiyem brokoliyi ya buharda pişirin, yada haşlamak için kaynayan suyun içine yerleştirirken saplarını suyun içine batırın, çiçek bölümü yukarı baksın.
Bu şekilde yerleştirdiğiniz zaman kesinlikle batmıyor ve önce brokolinin sapları pişiyor.
"Afiyetle Kalın"

Daha önce yayınladığım fırın makarna tariflerim için, bakınız;
Fırın makarna tarifleri arşivimin sayısına bakınca, fırın makarnayı çok sevdiğimiz belli oluyor değil mi : )


Spagettiden Kuş Yuvası

Enginar Kasesinde Fırın Makarna


fırın makarna
BROKOLİ VE MANTARLI FIRIN MAKARNA;
Malzemeler; (Kare Borcam için)
1 Paket fiyonk makarna,
1 adet orta boy brokoli yada 1 paket brokoli,
1 kase kültür mantarı,
Mantarı haşlamak için;
Yarım limon,
Tuz, zeytinyağ.
Beşamel sos için;
3 su bardağı süt,
1 tatlı kaşığı tereyağ,
3 tepeleme yemek kaşığı un,
Tuz,
Üzerine;
Kaşar peynir.
BROKOLİ VE MANTARLI FIRIN MAKARNA TARİFİ;
Brokoliyi çiçek çiçek ayırın, yıkayıp süzün.
Kaynamakta olan tuzlu suyun içine sapları aşağı da kalacak şekilde yerleştirin.
Brokolinin sapları biraz yumuşadığı zaman süzün, üzerinden soğuk su geçirip, iyice süzülmesi için süzgeçte bırakın.
Mantarları yıkayın, sap kısımlarını kesin, kaynayan limonlu suyun içinde haşlayın.
Makarnayı da tuzlu suyun için haşlayıp, süzün.
Fırın tepsisinin içini sıvı yağ ile yağlayın.
Makarnanın yarısını tepsinin dibine yerleştirin.
Brokoli ve mantarı makarnanın üzerine yerleştirin.

Makarnanın diğer yarısını brokoli ve mantarın üzerine yayın.

Beşamel sosu hazırlamak için;
NOT;
Ben beşamel sosu hazırlarken bütün malzemeleri çiğden karıştırıp, kavurmadan pişiriyorum.
Hemen muhallebi kıvamına geliyor ve unun topaklanması gibi bir sorun hiç çıkmıyor.
Sos yemekle birlikte fırında piştiği için çiğ un kokusu gibi bir durumda olmuyor.
Beşamel sos malzemelerini tencereye yerleştirip, iyice karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.

Pişen beşamel sosu makarnanın üzerine yayın.

Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpin.

Önceden ısıttığınız, orta hararetteki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

NOT;
Fırın makarnaları fırından çıkardıktan sonra, dağılmadan dilim dilim kesebilmek için en az 15-20 dakika bekletmek gerekiyor.
Dinlendirdiğiniz makarnayı dilim dilim keserek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

12 yorum:

  1. ablacım,öncelikle bana gönülden yapmış olduğunuz yorumlarınız ile ne kadar büyük bir mutluluk yaşattığınızı belirtmek istiyorum.
    yüreğinize kaleminize sağlık.
    iyi varsınız:)
    makarna içinse diyecek söz bulamıyorum.
    emin olun,harika görünüyor..
    nar gibi ne güel de kızarmış.
    ellerine sağlık ablacım..
    baki muhabbetlerimle...

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık enfes görünü
    yor sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor ablacım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Cok güzel olmus canim...
    ellerine saglik
    :-)))

    YanıtlaSil
  5. Muhteremcim sevgili kardeşim güzel dileklerin için çok teşekkürler ALLAHa emanet olun görüşmek dileğiyle sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle nefissss
    Brokoliyi bende buharda pişiriyorum
    Görüntüye bayıldım
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık makarna süper görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. 2 yıl evvel brokoli ile 10 kilo verdiğim için ben brokoliyi çok severim, ona manevi borcum vardır:)
    Makarnasıda eminim çok güzeldir, gerçi sizin bütün makarna tarifleriniz güzel oluyorya.. Afiyetle..

    YanıtlaSil
  9. Beşamel soslu ve fırında olan her yemek benim için güzeldir. Bu da çok farklı bir tarif olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Tariflerinizi çok beğendim ve sizi izlemeye karar verdim ellerinize saglık sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  11. haftasonu menusu belli oldu :)

    YanıtlaSil
  12. vincent21:46

    Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...