1 Kasım 2013 Cuma

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Bugün, son yıllarda en sevdiğim, en severek yaptığım tariflerden olan arpa şehriye pilavının tarifini vermek istiyorum.
Bu tarifi yapmaya başladıktan sonra artık evde eskisi gibi pirinç pilavı yapmaz oldum.
Bu tarif hem çay masalarına, hemde yemek masalarına çok yakışıyor.
Yemeklerde "pilav almayayım" diyen misafiriniz, bu pilavı seve seve yiyor.
Çünkü hem değişik, hemde pirinç kadar ağır bir pilav değil.
Bu yaz köyde de sık sık arpa şehriye pilavı hazırladım.
Bir seferinde de baharatlı tavuk dilimleri ve haşlanmış mısır taneleri ile servis yaptım.
Bakınız; Çay Masası-22
Mutfak alışverişlerimde listemin vazgeçilmez ürünü arpa şehriye oldu.
Arpa şehriyeyi, pilavının yanı sıra salatalık ve yoğurtla hazırlanan tarifle de (Susuz Cacık) değerlendiriyorum.
"Afiyetle Kalın"

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI;
Malzemeler;
1 paket arpa şehriye,
2 yemek kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
2,5 su bardağı su (200 mili litrelik normal su bardağı)
Tuz.
TARİFİ;
Pilav tenceresine tereyağ ve sıvıyağı koyup, eritin.
İçine arpa şehriyeyi ilave edin.
Kavurmaya başlayın, ocağın ısısı çok yüksek olmasın.
Ağır ağır 10 dakika şehriyeyi kavurun.
Not;
Şehriyenin hepsinin kavrulmasına ve rengini değiştirmesine gerek yok.
Tencereye şehriyenin üzerini biraz geçecek kadar su ilave edin.
Tuzunu ilave edin, ocağı kısın, ağır ağır suyunu çekinceye kadar pişirin.
Piştikten sonra kapağına açıp karıştırın, havalanmasını sağlayın.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


11 yorum:

  1. Elinize sağlık nefisss olmuş sunumunuzda çok güzel Bende çok severim sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Nelerdesin sen yahu, sanki çok uzun zamandır sesin çıkmıyordu gibi,bana mı öyle geliyor yoksa? :)

    Epeydir yapmadam ben de, canım çekti görünce. Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can papatyam, çok dikkatlisin : )
      Bir ara yazılarımdan birinde bahsetmiştim, annemler bu yıl hacca gitti.
      Son 15-20 gündür dönüş hazırlıkları, arası fazla uzamadan Hac Kuran'ı hazırlıkları derken buralara çok fazla uğrayamadım.
      Sayfam çok boş kalmasın diye arada bir yazı yazıp, hemen çıkıyordum ama vakitsizlikten arkadaşlarıma uğrayamıyordum.
      Geçtiğimiz Cumartesi Kuranımızı okuttuk, artık daha sık buralardayım : )

      Sil
  3. Ellerinize emeklerinize sağlık. Sunum da çok şık olmuş. Afiyetler olsun. Sevgi ve hürmetlerimle,

    YanıtlaSil
  4. Arpa şehriyenin pilavı da ayrı bir güzel oluyor. Ben bir de mevsimine göre sebzeler ilave ediyorum, lezzeti katlanıyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık ben de çok severim bu pilavı sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. son zamanda benimde tercihlerimin arasında birde şehriyeli bulgur pilavı sizinde ellerinize sağlık resim muhteşem sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık eşimde bende çok severiz...
    Özellikle et yemekleri yaptığımda ilk aklıma gelen pilav türüdür...
    Sevgilerimle Muhterem Hanımcım...

    YanıtlaSil
  8. Çok severiz çok ailecek. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  9. ablacım ellerine sağlık..
    eşime ilk kez tattıran ben olduğum ve onun bu pilavı çok beğenmesi sebebi ile bu pilavın bizde yeri ayrı :)
    sade, kıymalı, etli, tavuklu türlü türlüsünü yapıyorum hatta bu akşam iftara da yapacağım :)
    sevgiler bizden..

    YanıtlaSil
  10. çok severim bizim evde de sık sık yapılır ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...