26 Mayıs 2014 Pazartesi

ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE

Strawberry Cheesecake
Mevsimi geçmeden vermem gereken 2 çilekli cheesecake, birde enginar tarifim var.
Aslında her iki çizkeki de çok memnun olduğum aynı yöntem ve tarifle pişirdim, tek farkları çilekle farklı sunumlar yapmam oldu.
Bugün ilk çilekli cheesecake tarifimi vereyim, peşinden enginar tarifi, sonrasında yine farklı yöntemlerle süslenmiş 2. çilekli cheescake tarifi vereceğim.
Bugünkü çilekli cheesecake sunumunda çileği püre halinde hazırlayıp, üzerine döktüm.
Diğer tarifte çilekleri ortadan kesip, çizkekin üzerine yerleştirdim ve üzerine çilekli jöle dökerek çilekleri sabitledim.
Diğer tarifi de bu hafta yayınlayacağım.
Çilekle hazırladığım diğer tariflerim burada


çilekli çizkek

Notlar;
Cheesecake için değişik pişirme yöntemleri var, mesela ben ilk çizkekimi yaparken kalıbı folyoya sarmış su dolu tepside pişirmiştim.
Sonra yaptıklarımda hem alüminyum folyo kullanmadım hemde su dolu kaba yerleştirmedim ama ne yazık ki çizkekim ortasından ciddi şekilde çatlamıştı.
Bu sefer Aylin'de ki pişirme yöntemini denedim.
Kelepçeli kalıbı alüminyum folyoya sardım, tepsiye yerleştirdim ve tepsiye iki küçük kasede su koydum.
Hem çizkek çatlamadı, hemde krema bölümü beyaz kaldı.
Ben çizkekin krema bölümünün bembeyaz olmasını isterim, bu sefer tam istediğim gibi oldu.
Bundan sonra çizkeklerimi hep bu yöntemle pişireceğim.

çilekli peynirli kek
ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE;
Malzemeler; (18 cm'lik kelepçeli kalıp için)
Tabanı için;
1 buçuk paket yulaflı bisküvi,
50 gr tereyağı,
Dolgusu için;
250 gram labne peyniri,
1 küçük paket (200 gramlık) krema,
1 su bardağı toz şeker,
3 adet yumurta,
2 yemek kaşığı un,
1 paket vanilya,
Üzeri için;
2 su bardağı çilek püresi,
1 çay bardağı su,
2 yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı nişasta,
1 paket vanilya.

Strawberry Cheesecake
ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE TARİFİ;
Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin.
Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin, tereyağla karıştırdığınız bisküvileri kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yayın.
Dolgu malzemesi hazırlanıncaya kadar buzdolabında bekletin.
Labne peyniri, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın.
Unu ekleyin. 
Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın.
Son olarak kremayı ilave edip karışımı bisküvi tabanının üzerine aktarın. 
 
çizkek
Kelepçeli kalıbı alüminyum folyonun üzerine yerleştirip, altını ve kenarlarını folyo ile kaplayın.
Fırın tepsisine yerleştirip, yanlarına küçük kaselerde su yerleştirin.
165 dereceye ayarlanmış, önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Not;
Pişme esnasında fırının kapağını açmayın.
Pişmiş mi diye kalıbı sağa sola sallamayın.

muhteremle afiyetle
Cheesecake piştikten sonra fırından çıkarmadan yarım saat fırının içinde soğumasını bekleyin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra 1 gece buzdolabında bekletin.
Sosunu hazırlamak için;
Çilekleri rondoda püre haline getirin.
Su, şeker, vanilya ve nişastayı karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Cheesecake’in üzerine sosu döküp 1-2 saat daha buzdolabında beklettikten sonra dilimleyin ve üzerini çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

1 dilim Cheesecake
"Afiyet Olsun"

10 yorum:

  1. Çizkek yapmayı ve yemeyi özlemişim okurken bunu anladım :)

    Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Canımmmm chesscaki çok severim nefis olmuş ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor. Ellerinize emeklerinize sağlık. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. nefiiiiiiiiiissssssssss

    YanıtlaSil
  5. Bayılırım harika duruyor.Ellerine sağlık muhterem abla..
    http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık. Cok güzel görünüyor. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. Yerim o cizkeki ben yerim yer:):)

    YanıtlaSil
  8. Elinize saglik, harika görünüyor,sevgilerimle;)

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize Saglik. Tam kivaminda gorunuyorlar :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. bayıldığım lezzet
    ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...