9 Şubat 2015 Pazartesi

ÇANAK KÖFTE

meatball
Bugün tarifini vereceğim çanak köfte çok kullanışlı bir tarif.
Köfte hamurunuza çanak şeklini verdikten sonra içini istediğiniz malzeme ile doldurabiliyorsunuz.
Ben bu tarifte çanak köftenin içini bezelye-havuç-mısır-biberden oluşan garnitür ile doldurdum.
İç malzemesi için kavrulmuş ıspanak, mantar, patates püresi, iç bakla gibi pek çok farklı ürün kullanabilirsiniz.
Mesela Hasanpaşa Köftesi, çanak köftenin içinin patates püresi ile doldurdurulması ile hazırlanır.
Diğer köfteli tariflerimi görmek için, bakınız; Köfteli Tarifler 
"Afiyetle Kalın"

köfte nasıl yapılır
ÇANAK KÖFTE;
Malzemeler;
Köfte İçin;
500 gram köftelik kıyma,
1 paket etimek veya 3-4 dilim bayat ufalanmış ekmek,
Etimek kullanırsanız 1 büyük çay bardağı su,
1 adet kuru soğan,
1 adet yumurta,
5-6 dal maydanoz,
Tuz, zeytinyağı, karabiber, kimyon.
Garnitür için;
1 su bardağı bezelye konservesi,
1 su bardağı haşlanmış mısır,
1 çay bardağı haşlanmış, küp küp doğranmış havuç,
1 adet küp küp doğranmış kırmızıbiber,
Tuz, zeytinyağı.
Üzeri için;
Kaşar Peynir.
Sunum için, maydanoz yaprakları.

köfte tarifi
ÇANAK KÖFTE TARİFİ;
Klasik köfte malzemeleri olan kıyma, yumurta, rondoda ufalanmış etimek, rendelenmiş soğan, ince ince kıyılmış maydanoz yapraklarını, tuz, damak tadınıza uygun baharatlarla (karabiber, kimyon, kırmızı pul biber gibi) ve 1 büyük çay bardağı su ile yoğurun.
Not ;
Köfteyi hazırlarken etimek yerine bayat ekmek kullanırsanız 1 çay bardağı suyu kullanmayın.
Bütün malzemeleri yoğurup, köfte hamurunu hazırlayın.

çanak köfte nasıl yapılır?
Köfte hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, yağladığınız elinizle çanak şekli verin.
Bu şekilde içini doldurabileceğiniz şekli almış olacak.
Köfte hamurunun hepsini bu şekilde hazırlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız köfteleri dizin.
Önceden ısıttığınız, orta hararette ki (180 derece) fırında köfteleri pişirin.
Daha sonra çıkarıp, içine garnitür malzemelerini doldurun.
Üzerine ince bir dilim kaşar peynir yerleştirip, tekrar fırına verin.
Fırında 5 dakika daha pişirdikten sonra sıcak sıcak servis yapın.
 
side dish
"Afiyet Olsun"

3 yorum:

  1. Bana köfte olsun da çanak çömlek farketmez :)) Çok güzel ve renkli görünüyor,ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuşlar tam davet sofraları için hazırlanabilecek bir yemek . Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. nefiss ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...