16 Mart 2015 Pazartesi

MUZLU TART KEK

banana tart cake
Tart sever misiniz?
Şahsen ben tart severim ama hamur kısmının kurabiye hamuru gibi olması sebebi ile pek çok kişi tarta pek sıcak bakmıyor.
Fakat son dönemde tartın hamur bölümünün kek malzemesi ile yapılması, tartın yumuşacık, meyveli, kremalı kek haline gelmesi, pek çok kişiyi tartla barıştırdı.
Yapımı zor değil, hatta süslemesi pasta süslemekten daha pratik.
Ben tart kekleri son zamanlarda kahvaltı misafirlerim için hazırladım.
Hafif bir tatlı olduğu için kahvaltı sonrası kahve yanına çok yakışıyor.
Menüsünde Tart Kek bulunan kahvaltı masalarım;

Kahvaltı Masası-45

Kahvaltı Masası-47

Not; Tarifi Yeşil Kivi blogundan aldım.

Tart kek yapabilmek için size ortası çukur olan tart kalıbı lazım.
Elinizde bu tart kalıbından varsa, gelsin çeşit çeşit tartlar :)
Malzeme konusunda da çok seçenek var;
Mesela tart kekin kekini hazırladınız, içi için isterseniz  bugün tarifini verdiğim muhallebiyi kullanabilirsiniz.
Vaktiniz yoksa vanilyalı puding, hatta pişirmeye gerek olmayan creme ole kullanabilirsiniz.

tart kek resimleri
Üzerini süslemek ise sizin hayal gücünüze kalmış.
Bence tart kek süslemek pasta süslemekten daha eğlenceli :)
Ben ilk olarak muzlu yaptım, sonra yaprak çikolata ile süsledim.
Geçenlerde mandalina ile süsledim.
Mandalinalı olanın krema bölümünü mandalina peltesi ile hazırladım, tarifi burada
Şimdi çilek mevsmi geliyor, gelsin çilekli tart kekler sonra da vişneli tart kekler :)
"Afiyetle Kalın"

Muzlu Tart Kek
MUZLU TART KEK;
Malzemeler;  
Keki İçin;
2 tane yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 çay bardağı un,
2 yemek kaşığı kakao,
Yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Kreması İçin;
2,5 su bardağı süt (500 ml)
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 kahve fincanı şeker
Yarım paket krem şanti (toz halde)
Üzeri İçin;
3-4 adet muz,
1 adet limonun suyu,
Nar taneleri veya damla çikolata,
Nane yaprağı.

 Banana Tart Cake
MUZLU TART KEK TARİFİ;
Yumurtaların aklarını bir kaseye, sarılarını ayrı bir kaseye alın ve akların üzerine bir fiske tuz katıp mikser ile akları iyice çırpın, iyice beyazlayıp katılaşsın.
Yumurta sarılarına şekeri ekleyin ve rengi iyice açılana kadar mikserle çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip hafif karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip malzemeler karışana kadar çırpın.
Hazırladığınız kek malzemelerini bir araya getirip karıştırın.
Yağladığınız ortası çukur bir tart kalıbına hamuru boşaltın ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.
Kek pişerken kremayı hazırlayın;
Krem şanti hariç krema malzemelerini tencereye alın, sürekli karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın.
Ilıyan kremaya krem şantiyi ekleyin ve mikserle 2-3 dakika çırpın.
Keki kalıbından çıkarıp, servis tabağına yerleştirin. Kekin çukur kısmına kremayı düzgünce yayın.
Muzları ayrı bir kaba dilimleyin, üzerine limon suyu sıkıp karıştırın, bütün dilimlerin üzerine limon suyu gelsin.
Not;
Muz dilimlendikten sonra çok çabuk kararıyor, kararmasını engellemek için ya limon suyu ile karıştıracaksınız, ya da muz dilimlerini tartın üzerine dizdikten sonra dilimlerin üzerine jöle dökeceksiniz.
Muz dilimlerini kremanın üzerine dizin.
Üzerini nar taneleri veya damla çikolata ile süsleyin.
Son olarak isterseniz nane yaprakları ile süsleyin.
Tart kekinizi buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

"Afiyet Olsun"

17 yorum:

  1. Ellerinize sağlık nefis olmuş,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nebiye Hanım :)

      Sil
  2. Adsız21:40

    Meyvelerin üstüne renksiz olan tart jölesi (kabartmatozu paketi gibi ufak pakette satılan) ile kaplayınca,limon suyuna göre daha dayanıklı olur ve parlak görünür bence...sizinki de güzel elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Öneriniz için teşekkür ederim.
      Ben tart jölesini sık sık kullanırım, bu tarz kararma yapan meyvelerde mutlaka tart jölesi kullanırım.
      Hatta daha önce kahvaltı masası için hazırladığım tart da muzun üzerinde jöle var.
      Ben eğer tart çok beklemeden hemen tüketilecekse jöle yerine limon suyunu tercih ediyorum.

      Sil
  3. Üç hali de çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Adsız20:34

    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor, çırptığınız yumurta akları nerede kullanılıyor? Sevgiler. Fatoş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fatoş Hanım,
      Çırpılan yumurta akları da kekin hamurunda kullanılıyor.
      Bütün keklerde yumurta akları önden şekerle karıştırıldığı için ayrıca hepsini birleştirin diye yazmamışım.
      Sizin yorumunuzdan sonra kek malzemelerinin hepsinin bir araya geleceğini tarife ekleyeceğim.
      Sevgiler.

      Sil
  5. ilk fırsatta deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim Ayşecim, mutlaka denemelisin :)

      Sil
  6. Adsız12:33

    merhabalar..keki sade yapmak içinsadece kakao yu eklememek yeterlimidir/tskl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Evet keki sade yapmak için kakaoyu eklememeniz yeterli olacaktır.
      Kolay gelsin.

      Sil
  7. Adsız14:53

    yarın günüm var şimdi yapsam sadece meyveleri yarın servisten önce koysam olur mu acaba muhallebi epey katılaşmış olacak kötü durur mu ki yada meyveleri de bugün jöle ile birlikte koysam yarına kadar kararmadan kalır mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Kusura bakmayın bir kaç gündür internete girmediğim için sorunuzu geç cevaplıyorum.
      Keki pişirip, muhallebisini üzerine dökebilir, üzerini fanus gibi bir kapakla kapatarak bekletebilirsiniz.
      Üzeri kapalı olursa muhallebide katılaşma veya kuruma olmayacaktır.
      Ertesi gün servise yakın meyvelerini dizebilirsiniz.
      Eğer jöle ile her yerini kaplarsanız hava almayacağı için kararma da olmayacaktır.
      Kolay gelsin.

      Sil
  8. Hülya10:50

    Merhabalar, ben de bu tart kalıbından bakınıyorum ama bulamadım nereden aldığınızı hatırlar mısınız acaba ve sakıncası yoksa fiyatı nedir? İnternet sitesi ise aldığınız yer bende hemen sipariş etmek isterim şimdiden teşekkürler... Sessiz takipçiniz :) Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hülya Hanım,
      Bu tart kalıbı ne yazık ki her yerde bulunmuyor :(
      Ben Eminönü'nde ki pasta malzemeleri satan dükkanlardan birinden almıştım.
      Geçen ay kızıma yine aynı yerden aldık, yanılmıyorsam fiyatı 25 liraydı.
      Real gibi büyük marketlerde de bulunuyor, biz aldıktan sonra çok daha hesaplısını Real'de görmüştüm.
      Bulunduğunuz yerde varsa Migros, Carrefour, Real gibi büyük marketleri bir yoklamanızda fayda var.
      İnternetten almadığım için o konuda bir öneride bulunamıyorum.
      Kolay gelsin.

      Sil
    2. Hülya11:39

      Bilgi için çok teşekkür ederim... Sevgilerimle...

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...