Tarifi buraya eklemeyi biraz ihmal etmiştim, geçtiğimiz haftalarda yemek için hazırlamaya karar verdiğimde bloga eklemek için resimlerini de çektim.
Daha önce mönüsünde Kabaklı Ali Nazik tarifi olan iftar masamın resimleri 👉BURADA
Patlıcan ile yapılan orjinal Ali Nazik tarifi 👉BURADA
Karnabahar ile hazırladığım Karnabahar Ali Nazik tarifi 👉BURADA
Kabak ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
KABAKLI ALİ NAZİK TARİFİ;
Malzemeler;
1 kilo kabak,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
2 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt,
3 diş sarımsak,
Üzerine;
250 gram kıyma,
1 adet kuru soğan,
1 adet küçük boy yeşil sivri biber,
1 adet küçük boy kırmızı biber,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz, karabiber, zeytinyağı.
KABAKLI ALİ NAZİK TARİFİ;
Kabakları yıkayın, kabuklarını soyun, rendenin kalın kısmında rendeleyin.
Üzerine zeytinyağını dökün, tuzunu serpin.
Tencereyi orta hararette ki ocağın üzerine yerleştirin.
Kabaklar diriliğini kaybedinceye kadar (tahminen 10 dakika) pişirin.
Not;
Kabak çok su salan bir sebze olduğu için piştikten sonra isterseniz suyunu süzün.
Süzülen suyunu çorbalarınıza ekleyebilirsiniz.
Kabakları geniş bir kaseye alın, soğumasını bekleyin.
Sarımsakları ezin, yoğurtla karıştırın.
Sarımsaklı yoğurtla, hafif pişen ve iyice soğuyan kabağı karıştırın.
Hazırladığınız yoğurtlu kabağı servis tabağına yerleştirin.
Soğanları çok küçük doğrayarak, 5-6 kaşık zeytinyağında kavurun.
Küçük küçük doğradığınız sivri ve kırmızı biberi ilave edin.
Son olarak kıymayı ilave edin ve tuz, karabiber, istediğiniz baharatları ve salçayı ekleyip pişirin.
Kavrulan kıymayı servis tabağında ki yoğurtlu kabağın üzerine yerleştirin.
Not;
İsterseniz bu aşamada tereyağında toz kırmızı biber çevirerek kıymanın üzerine dökebilirsiniz.
Kıymalı olduğu için fazla bekletmeden hemen servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Ellerinize sağlık. İştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSevgiyle kalın.
Çok teşekkür ederim :)
Sil