14 Mart 2022 Pazartesi

BRÜKSEL LAHANASI DİBLESİ

Muhterem'le Afiyetle
Pirinçli yemekleri sever misiniz?
Ben çok severim, pirinçle hazırlanan tarifleri seve seve yaparım.
Bu sebeple pirinçle pişen sebze yemeği olan dible yemeklerine ayrı bir önem veririm.
Dible denince akla ilk önce Fasulye diblesi geliyor.
Karadeniz de Karalahana ile de dible yapılıyormuş.
Henüz onu denemedim.
Bugüne kadar Fasulye, Sultani Bezelye, Bamya ile dible hazırladım.
Geçen ay mantarla yapıldığını öğrendim, hemen onu da denedim, onun tarifine de aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Bugünkü tarifi de evde ki Brüksel lahanasını değerlendirmek için pişirdim.
Tadını çok sevdik, bundan sonra Brüksel lahanasını daha sık dible olarak pişireceğim.

dible nedir?

Dible tariflerim;

Fasulye Diblesi 




Brüksel Lahanası tariflerim;





"Afiyetle Kalın"

BRÜKSEL LAHANASI DİBLESİ;
Malzemeler;
1 paket Brüksel lahanası,
100 gram kıyma,
1 adet orta boy kuru soğan,
1 adet orta boy havuç,
1 adet büyük boy kırmızı kapya biber,
1 büyük çay bardağı pirinç,
Zeytinyağı, 
Tuz.
BRÜKSEL LAHANASI DİBLESİ TARİFİ;
Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı dökün.
İçine küp küp doğradığınız kuru soğanı, kırmızı biberi ve havucu ilave edin.
4-5 dakika yüksek ısıda, sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
Bu işlemle soğan ve havuçta lezzetli bir tat oluşacak.

Sebzeler biraz kavrulduktan sonra içine kıymayı ilave edin.
Kıymayı iyice ezip, ufalayarak kavurun.

Kıyma kavrulduktan sonra; saplarını kesip, ilk yapraklarını kopardığınız ve yıkadığınız Brüksel Lahanalarını tencereye ilave edin.

1 büyük çay bardağı pirinci ayıklayıp, yıkayın, tencereye ilave edin.
Damak tadınıza uygun tuzunu ve istediğiniz baharatları ilave edin.

2 su bardağı su ilave edin.
Not;
Su miktarı pirincinizin cinsine göre değişebilir.
Ben baldo olmayan küçük boy pirinç kullandım, bu miktar bana yeterli geldi.
Daha sulu bir yemek olmasını isterseniz suyu ona göre ekleyebilirsiniz.

Yemeğinizi kısık ocakta ağır ağır pişirin.
Pirinçler piştiği zaman yemeğiniz pişmiş demektir.
Ocağı kapattıktan sonra demlenmesi için 10 dakika dinlendirin.
Kıymalı olduğu için ılık veya sıcak olarak servis yapın.

"Afiyet Olsun"
 

2 yorum:

  1. Adsız04:32

    Merhaba, çook eskiden beri ara ara da olsa blogunuzu takip ediyorum hala tarif eklediğinizi görünce de eski bir dostu görmüş gibi mutlu oluyorum bakmışken bir selam vermek istedim size😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
      Vakit buldukça tarif eklemeye gayret ediyorum.
      Yeni nesiller tarifi görmek-okumak değil, seyretmek istiyor.
      Günümüzde videolu tarif hazırlayanlar daha popüler oluyor, talep görüyor.
      Bazen boşa uğraşıyorum gibi bir hisse kapılıyorum ama böyle güzel yorumlar gelince çok mutlu oluyorum.
      Tekrar teşekkür ederim, her zaman beklerim :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...