7 Nisan 2015 Salı

SOTELENMİŞ BRÜKSEL LAHANASI

brüksel lahanası
Havalar soğuk olsa da mevsim olarak bahar ayındayız.
Bugün kışlık sebzelerden olan Brüksel lahanası tarifi vermek istiyorum.
Birde pancarla hazırlanan bir içecek tarifi verip, kışlık sebzelerle hazırlanan tariflerin yayınına mevsimi gelinceye kadar ara vereyim.
Brüksel lahanası pek çok kişinin yoğun lahana tadı olduğu için sevmediği bir sebze.
Fakat kendisi çok şirin bir sebzedir, özellikle et-tavuk-köfte gibi yemeklerin yanına garnitür olarak çok yakışır.
Bizim evde çok şükür sevilerek yenir, en çok köfte ile birlikte pişirdiğim hali sevilir.
Diğer Brüksel Lahanalı tariflerim;

Fırında Brüksel Lahanalı Köfte

Etli Brüksel Lahanası

Köfte Mantolu Brüksel Lahanası 

pasta
Bu tarifi hazırladığınız zaman isterseniz et-köfte-tavuk gibi yemeklerin yanında tereyağı ile soteleyerek sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Birde zeytinyağı ile soteleyerek makarna veya sarımsaklı yoğurtla ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

brussels sprouts recipes
SOTELENMİŞ BRÜKSEL LAHANASI;
Malzemeler;
1 paket Brüksel lahanası,
Tereyağ veya zeytinyağ,
Tuz.

buharda sebze pişirme
SOTELENMİŞ BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ;
Brüksel lahanalarının dışında ilk yaprakları koparın.
Dibinde ki sapı uzunsa çok az keserek düzleştirin.
Yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin.
Eğer buharda sebze pişirme aparatınız yoksa lahanaları makarna süzgecinin içine yerleştirin.
Süzgeci içinde kaynar su olan tencerenin içine yerleştirin.
Tencereyi ocağa yerleştirin.

Ocağın ısısı çok yüksek olmasın.
Lahanaların üzerini bir kapakla kapatın.

Lahanalar yumuşayıncaya kadar bu şekilde pişirin.
Bu şekilde pişirdiğiniz zaman brüksel lahanalarının yaprakları dağılmadan pişecektir.

Dibi geniş bir tencerede veya tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
Not;
Eğer soğuk olarak tüketecekseniz tereyağ yerine yarım çay bardağı zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Buharda pişmiş lahanaları, kesik kısmı aşağıya bakacak şekilde tencereye yerleştirin.
Çok yüksek olmayan ısıda kesik yüzleri kızarıncaya kadar pişirin.
Hazırladığınız lahanaları istediğiniz yemekle birlikte sıcak veya ılık olarak servis yapın.

brussels sprouts recipes
"Afiyet Olsun"

4 yorum:

  1. lahana gillerin her turlusunu cok severim ellerine saglika rkadasim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende lahananın her türünü çok severim, teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Eline sağlık bu şekilde garnitür olarak harika olur sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özgencim :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...