Peki hazır baklava yufkasını keserken çok mu zorlanıyorsunuz?
Bu sorulara cevabınız "evet" ise o zaman tam size göre bir tarifim var :)
Beliş tatlısını yıllar önce Gülcan'da görmüş not almıştım ama denemek için fırsatım olmamıştı.
Geçen ay misafirlerim için farklı tatlı tarifi ararken not aldığım kağıt önüme çıktı.
Evde de başka bir tarif için aldığım hazır baklava yufkasının yarısı vardı, hemen tarifi uyguladım.
Şahsen ben çoook beğendim :)
Misafirlerim de beğendi, geçen hafta annemin misafirlerine hazırladım, onlarda beğendi ve pek çok kişiye tarif verdim.
Daha fazla ertelemeden buradan tarifi vereyim, herkes bu güzel tariften faydalansın :)
Hazır baklava yufkası ile hazırladığım diğer tatlı ve börek tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
BELİŞ TATLISI;
Malzemeler; (Dikdörtgen Borcam için)
25 adet hazır baklavalık yufka,
5 adet yumurta,
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı toz şeker,
1 küçük kutu krema (200 ml),
2 paket kabartma tozu,
1 portakalın rendelenmiş kabukları,
Şerbeti için;
3 su bardağı su,
3 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya.
Servis için;
Hindistan cevizi,
Toz antep fıstığı.
Önce tatlı pişinceye kadar soğuması için şerbet malzemelerini kaynatın.
Yumurtaları şekerle çırpın, içine sıvıyağ, kabartma tozu, irmik, rendelenmiş portakal kabuğu ve kremayı ekleyip iyice karıştırın.
Tepsinin dibini sıvı yağ ile yağlayın.
İçine bir adet baklava yufkası serin.
Baklava yufkası büyük olduğu için dışarıda kalan kısmını içine katlayın.
Sonra tekrar bir baklava yufkası daha yerleştirin.
Dışarıda kalan kısmını içine katlayın.
Hazırladığınız irmikli karışımdan 2-3 kaşık dökerek yufkanın her tarafına yayın.
Bu şekilde (birinci yufkayı boş bırakıp, ikinci yufkaya irmikli karışım dökün) bütün yufkaları bitirin.
Kalan sosu en üstteki yufkanın üzerine döküp, kaşıkla her yerine yayın.
Önemli not;
Yufkaları bitirdiğiniz zaman en son yufkanın üzerinde irmikli karışım olmalı.
Tatlının şekilsiz kabarmasını önlemek için bıçakla bir kaç yerini delin.
Arasına irmikli karışım sürerek hazırladığınız tatlınızı 175 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Tatlınız piştikten sonra ılınması için bekletin.
Tatlınız ılıkken, soğuk şerbeti her yerine dökün.
Şerbetini döktükten sonra istediğiniz ölçülerde dilimleyin.
Şerbetli olduğu için hiç zorlanmadan çok kolay kesiliyor.
Pişince böreğe benzediği için mutlaka üzerini hindistan cevizi, toz antep fıstığı veya iri çekilmiş ceviz içi ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"
Canım ellerine sağlık çok leziz görünüyor,sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Deryacım :)
SilMuhteşem bir tatlı ellerine sağlık kesin yapacağım sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim Özgencim, tavsiye ederim mutlaka yapmalısın :)
SilBaklavalık yufkayı kullanırım. tatlılarda ve tuzlularda.. Ama bu tarifiniz gerçekten güzel olmuş.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Merhaba Şeniz Hanım,
SilBende baklava yufkası kullanırım ama son zamanlarda hep aynı tarifleri yapmaktan sıkıldığım için uzun zamandır baklava yufkası almıyordum, bu tarifle tekrar baklava yufkası almaya başladım.
Bu tatlıyı yiyip de beğenmeyen olmadı, bana gelen bütün misafirlerime bu tatlıdan yapacağım :)
değişik ve çok güzel bir tarif olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilÇok beğendim, elinize sağlık, baklava yufkasını fazla kullanmıyorum ama bu tarif için bir ayrıcalık yapabilirim.
YanıtlaSilSevgiler...
Bizim Mutfak-Aysel
http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Sevgili Aysel,
SilBen baklava yufkasını sık sık kullanıyordum ama son zamanlarda hep aynı tarifleri yapmaktan sıkıldığım için uzun zamandır baklava yufkası almıyordum, bu tarifle tekrar baklava yufkası almaya başladım.
Bu tatlıyı yiyip de beğenmeyen olmadı, bence de bu tatlı için bir ayrıcalık yapabilirsin :)
Çok güzel ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sil