Yapımı biraz el oyalasa da görüntüsü ile hemen kendisini affettiriyor.
Domates ve salatalığın en güzel hali ile tezgahlarda boy gösterdiği bu günlerde bu tarifi seveceğinizi umuyorum.
Bu tarifi Pinterest'te gördüğüm çokokremli, minik krepli ve çilekli bir tariften esinlenerek hazırladım.
Çokokremle, çilekle hazırlanan orjinal tarifi de yaptım.
Bu minik krepler o kadar kullanışlı ki dün kendimi bir anda 4 çeşit minik krepli tarif yaparken buldum :)
Şimdilik biri tuzlu, üçü tatlı 4 tarif hazırladım ama eminim ben bu krepleri daha çok tarifte kullanırım :)
Bu tarifin ana malzemesi minik pişirilen kreplerden oluşuyor.
Krepleri pişirmek tarifin en oyalayıcı kısmı, pişen krepleri bu şekilde kahvaltılık malzemelerle (domates-salatalık-sert beyaz peynir) peşpeşe şişe diziyorsunuz.
Ben cherry domates-Çengelköy bademi-sert Ezine peyniri kullandım.
İsterseniz krem peynir, salam-sosis veya sucuk, kırmızı biberli yeşil zeytin gibi pek çok kahvaltılık ürünle çeşit oluşturabilirsiniz.
Tatlı olarak hazırlamak isterseniz, kreplere sürdüğünüz çokokremin üzerine mevsim meyveleri dizebilirsiniz.
Bu küçük kreplerle hazırladığım diğer tarifler;
Muzlu, Çikolatalı Krep Şiş
Çilekli, Çikolatalı Krep Şiş
Çokokremli Krep Sandviç
"Afiyetle Kalın"
KAHVALTILIK KREPLİ ŞİŞ;
Malzemeler;
Krep malzemeleri;
1 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
2 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
Tuz,
Tavayı yağlamak için; 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
Arası için;
Cherry domates,
Salatalık,
Sert beyaz peynir,
Maydanoz yaprakları,
Ayrıca;
Çöp şiş.
KAHVALTILIK KREPLİ ŞİŞ TARİFİ;
Büyük bir kasenin içinde yumurta, kabartma tozu, tuz, süt, su ve unu ekleyerek karıştırın.
Karıştırarak kıvamlı ve akıcı bir hamur elde edin.
Eğer hamurunuz katı olursa tekrar su ekleyin.
Krep hamurunuz boza kıvamında olmalı.
Teflon veya yapışmayan herhangi bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, biraz kızdırın.
Not;
Soğuk yağ ve soğuk tava krebin tavaya yapışmasına sebep olabilir.
İyice ısınmış olan yağlı tavaya hazırladığınız krep hamurundan 1 yemek kaşığı ile küçük boyutta, ince bir tabaka halinde dökün.
Not;
Tavayı tekrar tekrar yağlamanıza gerek yok, ilk seferde ki yağ yeterli olacaktır.
Ocağın ateşi çok harlı değil, orta hararette olsun.
Kreplerin alt tarafı pişince spatula ile diğer yarısını da çevirerek pişirin.
Hamurun geri kalan kısmını da bu şekilde pişirin.
Bütün hamuru bitirdiğinizde, domatesleri ikiye bölün, salatalıkları dilimleyin, peyniri küp küp doğrayın.
Hazırladığınız malzemeleri çöp şişe (önce krepten başlayarak) sıra ile dizin.
Şişe en son yine krep geçirin, tepesine maydanoz yaprağı takın, servis tabağına dizin.
"Afiyet Olsun"
Eline saülık çok güzel bir fikirmiş ben tatlı olarak deneyeceğim sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim Özgencim :)
SilÇok güzel ama çok emek istiyor.
YanıtlaSilEvet biraz emek istiyor ama sonuç çok güzel oluyor.
SilÖzellikle çocuklara ve gençlere çok hitap eden bir tarif.
Yorumun için teşekkür ederim Ayşecim :)
Çok şekerler :) Arada bir yapılabilir, göze hitap önemli. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Denizcim :)
Sil