31 Ocak 2024 Çarşamba

GREYFURTLU, KUZUKULAĞI SALATASI

Muhterem'le Afiyetle

Ekşi lezzetleri sever misiniz?
Bugünkü tarifimin iki ana malzemesi, ekşiliği ile bilinen Greyfurt ve Kuzukulağı otu olacak.
Bu iki ekşi malzeme ile bir salata hazırlayacağız.
Salatanın ekşi tadını biraz bastırmak için kırmızı biber, soğan, ezine peyniri gibi malzemeler ilave edeceğiz.
Salatanın sosunu ise limonsuz hazırlayacağız.

grapefruit

Greyfurtun bazı çeşitlerinin içi kırmızı, bazısı sarı oluyor.
Benim kullandıklarım sarıydı.
Bu salata için benim önerdiğim malzemeler haricinde, acı sivri biber kullanabilirsiniz.
Ekşi yeşil elma veya nar taneleri kullanabilirsiniz.
Kuzukulağı otu bulamazsanız onun yerine Roka kullanabilirsiniz. 

Kıbrıs
Bugünkü tarifte kullandığım greyfurtları oğlum Kıbrıs'tan dönerken getirmişti.
Tam bir narenciye cenneti olan Kıbrıs'tan ayrıca; Kumkuat, Pomelo gibi ülkemizde çok bilinmeyen, bilinsede fazla tercih edilmeyen meyvelerden getirmişti.
Greyfurtun ve Pomelonun kabuklarından reçel, Kumkuatların kendisinden hem reçel hemde muffin yaptım.
Greyfurt kabuğu reçeli tarifi 👉BURADA
Pomelo kabuğu reçelini henüz yayınlamadım.
Kumkuat Muffin tarifini henüz vermedim, reçelini ise daha önce pazardan aldığım zaman yapıp vermiştim, tarifi 👉BURADA

kuzukulağı nasıl bir ot?

Gelelim 2. ana malzememiz olan Kuzukulağı Otuna; bu otun diğer adının "Ekşili Ot" olduğunu biliyor muydunuz?
Ekşi tadı ile bilinen bu otun en çok çiğ olarak salatası yapılıyor.
Fakat pirinçli yemeği, çorbası da bilinen tarifleri arasında yer alıyor.
Şahsen ben en çok şehriyeli salatasını ve cacığını yapıyorum.
 
Konu ile ilgili tarifler;
 
 
 
 
"Afiyetle Kalın"

turuncu beyaz puantiyeli çatal

GREYFURTLU, KUZUKULAĞI SALATASI;
Malzemeler;
1 adet Greyfurt,
1 demet Kuzukulağı Otu,
1 adet küçük boy soğan,
1 adet küçük boy kırmızı biber,
100 gram sert Ezine peyniri,
Sos Malzemeleri;
Sızma zeytinyağı,
Tuz.

doğranmış salata malzemeleri

GREYFURTLU, KUZUKULAĞI SALATASI TARİFİ;
Greyfurtun kabuklarını soyun, dilimlere ayırın.
Dilimlerini keserek ufaltın.
Kuzukulağı otunu iyice yıkayıp, süzün.
Yapraklarını daha büyük, saplarını daha küçük doğrayın.
Peyniri yıkayın, küp küp doğrayın.
Soğanları incecik halkalar halinde veya yarımay şeklinde doğrayın.
Kırmızı biberi ince dilimler halinde doğrayın. 
Hepsini büyük bir kasenin içinde bir araya getirip, karıştırın.
Sos malzemelerini karıştırıp, salataya ilave edin.
Kaşıkla harmanlayarak karıştırın.
Servis tabağına yerleştirin.
 
Sunum Önerisi;
İçini boşalttığınız Greyfurt kabuğunu, kase gibi kullanarak salatanızı porsiyonluk olarak servis yapabilirsiniz.
 
turuncu pötikareli fırın kabı

"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...