Kış sebzelerinden olan pancar, ne yazık ki çok fazla tercih edilmez.
Ben mümkün oldukça alıp, tariflerimde kullanırım.
Hiç bir şey yapmasam kıvırcık salataya birer tane havuç ve turp ile birlikte birde pancar rendelerim.
Çiğ olarak salatada ki diğer çeşitlerle, zeytinyağı ve sirkenin verdiği aroma ile salataya hem müthiş bir renk, hemde lezzet verir.
Bugünkü tarifimiz olan erişteli pancar salatasını, bu tarifi kerevizle yapmaya başladıktan sonra yapmaya başladım.
Erişte ve yoğurt pancarın yoğun tadını biraz olsun bastırıyor.
Bu tarifte sadece 3 ana malzeme (pancar-erişte-yoğurt) var.
Fakat siz salataya maydanoz, mısır konservesi gibi farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Daha önce yayınladığım pancar tarifleri 👉BURADA
ERİŞTELİ, PANCAR SALATASI;
Malzemeler;
2 adet orta boy kırmızı pancar,
2 su bardağı erişte,
2 su bardağı yoğurt,
2-3 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı mayonez, (isteğe bağlı)
Tuz,
Zeytinyağı,
Sunum için;
Maydanoz yaprakları,
Çiçek kalıbı ile kesilmiş pancar dilimleri.
ERİŞTELİ, PANCAR SALATASI TARİFİ;
Kırmızı pancarı yıkayın, kabuklarını soyup, rendeleyin.
Not;
İsterseniz pancarı diriliği gidecek kadar haşlayın, ondan sonra rendeleyin.
Ben bu tarifte pancarı çiğ olarak kullandım.
Erişteyi tuzlu suda haşlayıp, süzün.
Üzerinden soğuk su geçirip, iyice süzülmesini sağlayın.
Erişteyi rendelenmiş pancara ilave edin.
Dövülmüş sarımsağı, mayonezi, tuzunu ekleyin.
Eriştelerin birbirine yapışmasını engellemek için biraz zeytinyağı döküp karıştırın.
Hazırladığınız salatayı servis tabağına yerleştirin.
Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
Sunum için;
Maydanozları yıkayıp, iyice süzdürün.
Salatanın üzerine maydanoz yapraklarını yerleştirin.
Üzerine ince dilimlediğiniz, çiçek şeklinde ki kurabiye kalıpları ile kestiğiniz pancarları bir demet çiçek olacak şekilde yerleştirin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...