Peki havalarla aranız nasıl?
Güneşe ve ısıya aldanıp, benim gibi bahar havası sizi de çarptı mı?
Ben Salı gününden beri hastayım😷 sanırım buna havanın güzel olmasına aldanıp, evde ki camları karşılıklı açmam ve ceryanda kalmam sebep oldu😕
Halen tam iyileşemedim ama gözümü biraz açınca sayfayı güncellemek istedim.
Mevsimi geçmeden yayınlamam gereken 3 tane sultani bezelyeli tarif var.
Birisini şimdi yayınladım, darısı diğer 2 tarifin başına diyelim 😊
Tariften bahsedecek olursam ;
Bu tarifte tavuk etini bezelyenin boyutlarında parmak gibi doğruyorsunuz ve mutlaka tencerede önce bir sote yapıp pişiriyorsunuz.
İçine daha sonra sultani bezelyeleri ve kırmızı biberleri ekleyip, onları da sote yapıyorsunuz.
Daha sonra içine soğan, domates ve su ilave ederek pişiriyorsunuz.
Tavukların önden bu şekilde pişirilmesi yemeğin içinde daha lezzetli olması için, yoksa tavuk yemeğin içinde haşlama tavuk gibi oluyor.
Daha önce yayınladığım Sultani Bezelye tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
TAVUKLU SULTANİ BEZELYE;
Malzemeler;
Yarım kilo körpe Sultani bezelye,
1 adet tavuk göğsü,
1 adet küçük boy soğan,
2 adet kırmızı biber,
2 adet domates,
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
Tuz.
TAVUKLU SULTANİ BEZELYE TARİFİ;
Sultani bezelyenin baş kısımlarını kenarlarında ki kılçıklarını da alarak koparın.
Bezelyeleri yıkayın ve süzülmeye bırakın.
Tavuk göğsünü yıkayın, bezelye gibi uzun uzun dilimleyin.
Kırmızı biberlerin tohumlarınız çıkarın ve onlarıda uzun uzun doğrayın.
Tencereyi ocağa yerleştirin, biraz ısınınca önce tavuk dilimlerini tencereye yerleştirin.
Tavuklar suyunu salıp çekince içine zeytinyağını dökün.
Zeytinyağında bir kaç tur döndürdükten sonra bezelyeyi ve kırmızı biberi ilave edin.
Bezelye ve kırmızı biberinde lezzetlenmesi için birkaç tur döndürerek onları da soteleyin.
Daha sonra küçük doğradığınız soğanı, kabuklarını soyup doğradığınız domatesi ilave edin.
Domates suyunu salıp, biraz çekince içine 1 su bardağı su ilave edin.
Tuzunu serpin ve kısık ocakta ağır ağır bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Not;
Bezelyeler çok hassas olduğu için suyunu ilave ettikten sonra çok fazla karıştırmayın.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
ellerinize sağlık çok güzel
YanıtlaSilTeşekkür ederim Melahat Hanım :)
Sil