Bugünkü tarifimiz; havuç taratorun garnitür, kornişon turşu ve mısırla karıştırılması ile hazırlanıyor.
Bu tarifi, geçen yıl kuzenimde yedim ve çok hoşuma gitti.
"Niye daha önce havuç tararatoru garnitürle karıştırmak aklıma gelmemiş" diye hayıflandım.
Sık sık yaptım, hatta bu Ramazan da misafir iftarlarında salata olarak bunu yapmayı tercih ettim.
Havuçlu, yoğurtlu salataları çok sevdiğim için bu tür tarifleri hemen uyguluyorum.
Daha önce tarifini verdiğim havuçlu salatalar;
GARNİTÜRLÜ HAVUÇ TARATOR;
Malzemeler;
Yarım kilo havuç,
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ,
Tuz,
1 büyük çay bardağı mısır konservesi,
1 küçük kavanoz garnitür,
3-4 adet adet kornişon turşu,
2 adet Közlenmiş kırmızı biber turşusu,
2 su bardağı koyu kıvımlı yoğurt,
2 diş sarımsak,
3 yemek kaşığı mayonez.
Havuçları yıkayın, dışını kazıyın veya sebze soyacağı ile soyun.
Rendeleyip, tencereye yerleştirin.
Zeytinyağı ve damak tadınıza uygun tuz ilave edin.
Havucun diriliği gidinceye kadar 10 dakika kadar pişirin.
Yoğurtlu salatalarda malzemenin soğuk olması gerekiyor.
Pişirdiğiniz havucu soğuması için başka bir kaba alın.
Bütün malzemeyi bu kapta karıştıracağımız için büyük bir kap tercih edin.
Közlenmiş kırmızı biberi, kornişon turşuyu küçük küpler halinde doğrayıp garnitüre ekleyin.
Hazırladığınız yoğurdu, garnitür ve havuçların olduğu kaba boşaltın, karıştırın.
Turşuların tuz oranı yeterli olduğu için ayrıca tuz eklemiyoruz.
Salatayı servis tabağına alın, istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Not;
İsterseniz üzerine 2-3 kaşık zeytinyağını soğuk olarak döküp, pul biber serpebilirsiniz.
Veya yağı ocakta ısıtıp, içine nane ve pul biber atarak karıştırın ve salatanın üzerine dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...