Bu ay ki yemek etkinliğimizin konusu;Kahvaltı.
Yemek etkinliğimizin ev sahibi;Lezize
Kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
*Diğer kahvaltılık tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KAHVALTILIK MUFFİN;
Malzemeler;
4 çorba kaşığı tereyağ,
3 su bardağı un,
3 adet yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı karbonat,
yarım su bardağı süt,
tuz.
Yapılışı;
Elediğiniz unun ortasına eritilmiş tereyağını ve diğer malzemeleri ilave ederek, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Fırını 190 dereceye ayarlayın, fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.
15 dakika buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru bir merdane ile 1.5 santim kalınlığında açın.
Hamuru su bardağı ile keserek fırın tepsisine dizin.
Yaklaşık 20 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
*Muffin sıcak yenir ve mutlaka tereyağ ile hazırlanır.
"Afiyet Olsun"
Yemek etkinliğimizin ev sahibi;Lezize
Kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
*Diğer kahvaltılık tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KAHVALTILIK MUFFİN;
Malzemeler;
4 çorba kaşığı tereyağ,
3 su bardağı un,
3 adet yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı karbonat,
yarım su bardağı süt,
tuz.
Yapılışı;
Elediğiniz unun ortasına eritilmiş tereyağını ve diğer malzemeleri ilave ederek, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Fırını 190 dereceye ayarlayın, fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.
15 dakika buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru bir merdane ile 1.5 santim kalınlığında açın.
Hamuru su bardağı ile keserek fırın tepsisine dizin.
Yaklaşık 20 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
*Muffin sıcak yenir ve mutlaka tereyağ ile hazırlanır.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...