10 Mart 2008 Pazartesi

ARPACIK SOĞANLI MANTAR SOTE

Muhterem'le afiyetle

Akşam yemeğine misafiriniz var, çorba-ana yemek tamam, pilavın yanına et-tavuk-köfte grubundan birini hazırladınız.
Peki pilav tabağında et-tavuk-köfte grubundan birisinin yanında böyle bir garnitüre ne dersiniz?
Tabağınızı daha şık gösterip, yemeğinize lezzet katacağından hiç şüpheniz olmasın.
Notlar;
Arpacık soğanların beyaz olanlarını tercih edin,
Mantarın kararmaması için limon suyu kullanabilirsiniz,
Maydanozu ocağı kapattıktan sonra ilave edin ki kararmayıp, yeşil görünsünler.
Bu tarifi misafiriniz olmadan kendinize de yapabilirsiniz : )
"Afiyetle Kalın"




mantarlı tarifler

ARPACIK SOĞANLI MANTAR SOTE;
Malzemeler;
Yarım kilo yemeklik kültür mantarı,
2 su bardağı beyaz arpacık soğan,
Yarım demet incecik doğranmış maydanoz,
Zeytinyağ ve tuz.
Yapılışı;
Arpacık soğanların kabuklarını soyun (bu iş umduğunuzdan daha çok vakit alabilir),
Mantarları yıkayın ve kuru bir peçetenin üzerine bütün suyunun gitmesi için yayın.
Tencerede zeytinyağını kızdırın ve mantarları ilave edip, kavurmaya başlayın.
Arpacık soğanları da tencereye ilave edip, pişirin.
Maydanozları incecik kıyın, mantar ve soğanlar piştikten sonra ocağı kapatıp, maydanozları ilave edin.
Hazırladığınız bu garnitürü et-tavuk-köfte ile pilavın yanında servis yapabilirsiniz.

"Afiyet Olsun"

17 yorum:

  1. slm
    eline sağlık nefis görünüyor canım
    iyi bir hafta dilerim
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. ben evet derim:)
    arpacık soğanı et ve mantar yemeklerine çok yakıştırırım..dolayısıyla mantar ve soğan ikilisine bayılırım..
    ellerine sağlık cnm..nefis görünüyor..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşım, ne güzel anlatmışsın püf noktalarıyla, eline sağlık, gerçekten güzel bir garnitür olur
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bol soğanlı mantar sote yaparım ama hiç arpacık soğanla denememiştim, bu şekilde de çok güzel olmuş canım, bir de böyle deneyeyim,ellerine sağlık güzelim, sevgilerimle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  5. ah ah bu arpacık soğanlar hem lezzetli hemde zahmetli soy soy birde bakmışınki bir arpa boyu yol almışsın :)
    çok hoş bir garnitür olmuş pıtır pıtır duruyorlar :) eline sağlık!

    YanıtlaSil
  6. Hımmmmmmmm bu görüntüye hayır denilir mi, hele benim gibi birde süsleme hastası birisi için, ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  7. Adsız23:04

    selam canım..harika bir tarif...elinize saglık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Bence de güzel fikir,özellikle ramazan ayinda,davet sofralarinda ne yapacagimizi bazen bilmezken,güzel bir secenek.
    Ellerine ve aklina saglik Muhteremcigim,güzel günler diliyorum,sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Nefis bir görüntü ellerine saglik.
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. nefis gorunuyor ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  11. CANIM ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAGLIK KOCAMAN SEVGİLER

    YanıtlaSil
  12. ay canım benim ne güzel olmuş bunnar böyle bayıldrım valla güzel düşünmüşsün ellerine sağlık sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  13. Adsız20:02

    allah derim :))
    ne diyim boyle bir garniture...
    nefis gorunuyor arkadasim deniycem...

    www.yenitadar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  14. çok şık duruyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. çok teşekkür ederim müzikler için ne kadar teşekkür etsem azdır meğer eşim çok severmiş o müzikleri. sabah akşam onları dinliyoruz ...

    YanıtlaSil
  16. Adsız08:26

    Canım hemşerim....nefis bir tarif yine...mantar dedin ya...tam benlik zaten...ellerine sağlık hayatım...

    özlem

    YanıtlaSil
  17. Adsız16:56

    Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...