Bende çok üzerine düşmem, yoğurtlu salatası ve cacığı dışında pek tercih etmem.
Son yıllarda brokoliyi ağaç şeklinde güzel bir sunumla hazırlandığını görüyorum.
Bende geçen hafta bu şekilde hazırladım.
Süsleme için nar ve mısır tanesi kullandım ama kiraz domatesi (cherry) gibi farklı malzemelerle de salatanızı süsleyebilirsiniz.
Yoğurtlu bir zemine ağacı dizebilirsiniz veya sade olarak hazırlayıp, üzerinde kar varmış etkisi için dalların arasına yoğurt yerleştirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
BROKOLİ AĞACI;
Malzemeler;
1 adet orta boy brokoli,
Tuz.
Süslemek için;
Haşlanmış mısır taneleri,
Nar taneleri,
Sosu için;
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi,
Tuz.
BROKOLİ AĞACI TARİFİ;
Brokoliyi çiçeklerine ayırın, çok ezilmeden tuzlu suda hafif haşlayın.
Eğer buharda pişirme imkanınız varsa buharda pişirin.
Brokoliyi haşlarken çiçekli bölümünün çok ezilmemesi için küçük bir püf noktası vereyim.
Brokoliyi dallarına ayırdıktan sonra kaynayan suya gelişigüzel değil, sapları kaynayan suyun içine, çiçekli kısmı suyun yüzeyinde olacak şekilde yerleştirin.
Tencerenin içinde ayakta duruyorlarmış gibi olsun.
Sapları kalın, çiçekli bölümü narin olduğu için bu şekilde çiçekleri fazla ezilmeden pişirebilirsiniz.
Brokoliyi çok fazla pişirmenize gerek yok, saplarının sertliği gitsin yeter.
Piştikten sonra buzlu soğuk suya daldırıp çıkarın, iyice süzün.
Not;
Servis tabağına suyunu salmaması için suyunun tamamen süzülmesi gerekiyor.
Süzülen brokoliyi ağaç formu verecek şekilde kare veya dikdörtgen servis tabağına dizin.
Dallarının arasını nar ve mısır taneleri ile süsleyin.
Sos malzemelerini karıştırın, servis sırasında sosunu dökün.
"Afiyet Olsun"
muhteşem olmuş...sevgiler
YanıtlaSilMaasallah yagli boya tablo gibi olmus.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok şık bir sunum olmuş.
YanıtlaSilsevgiyle kal.
süper görünüyor... :)
YanıtlaSilHarika bir fikir ben hiç görmemişim. Yılbaşı yemeğinde çok güzel olur mesela
YanıtlaSilBrokoliyi cok severim.Bu sunumla masada ilgi cekecegi kesin.Elinize saglik.
YanıtlaSilMisafir icin yapila bilinir..
YanıtlaSilşık ve iştah açıcı bir sunum ellerinize sağlık özellikle çocuklara yedirebilmenin güzel bir yolu ...
YanıtlaSilEllerine sağlık Muhteremcim, ben tam bir brokoli hastasıyım :)
YanıtlaSilBrokoli sevilmez mi?
YanıtlaSilyeni yıl sofraları için nefis bir salata olmuş,ellerinize sağlık Muhterem hanım :)
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilçok cici olmuş..
afiyetle kal..
Ayyy bu çok şirin olmuş. Brokoliyi çok severim ve buharda pişirip sık sık yerim. Yılbaşı sofrasına mükemmel bir sunum :D Teşekkürler. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen brokoliyi haslarken dar bir tencere kullanıyorum ve brokololileri kayrar suya gelişigüzel,rastgele aktarıp kapagını kapadığımda sap kısımları alta,baş kısımları üste kendiliğinden gelmiş oluyor.üstelik kapağı kapalı piştiğinden yeşilliği kaybolmuyor soğuk sudan geçirmiyorum..püf noktası hafif tuzlu suda,dar tencerede,kapagı kapalı,harlı ateşte ve 5-6 dakika pişecek :) kesinlikle erimiyor ve yemyeşil kalıyor
YanıtlaSil