Ben "Dondurma Topu Kurabiye" isminin daha çok yakıştığını düşünüyorum.
Son dönemde oldukça popüler olan bu tarifi ben ilk Cahide de görmüştüm.
Bu tarifi Salı günü gelen çay misafirlerime de hazırladım.
Çay masasının resimleri 👉BURADA
NOTLAR;
Tarifi uygularken kendi kullandığım kurabiye hamurumu kullandım.
Bu hamurun içinde yumurta yok, kabartma tozu yerine de 1 çay kaşığı karbonat var.
Şekli bozulmadan yayılmadan pişiyor.
Ben damla çikolata eklemeyi tercih ettim ama hamurun içine damla çikolata dışında meyve kurusu, antep fıstığı veya ceviz gibi farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.
Hamurun yarısını kakaolu hazırlayıp, kakaolu dondurma görünümlü kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.
Kurabiyeyi pişirirken yüksek ısı kullanmayın, kurabiye henüz beyazken fırından çıkarın.
Fırından çıktıktan sonra hiç ellemeden tepsinin içinde soğumasını, dinlenmesini sağlayın.
Üzeri hafif yumuşak olsa da bekledikçe sertleşip kıvamını buluyor.
Bu malzemelerle kaşığı tamamen doldurursanız 25 adet kurabiye çıkıyor.
Tabii kurabiyeye bu şekli vermeniz için en önemli ekipmanınız bu pense şeklinde olan yaylı dondurma kaşığı, bu model dondurma kaşığını züccaciyeler de ve pazarlarda mutfak eşyası satan tezgahlarda bulabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
DONDURMA TOPU KURABİYE;
Malzemeler;
150 gram margarin veya tereyağ,
3 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ,
3 Türk kahvesi fincanı buğday nişastası,
5 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 çay kaşığı karbonat,
3,5 veya 4 su bardağı un,
Yarım su bardağı damla çikolata.
DONDURMA TOPU KURABİYE TARİFİ;
Oda ısısında ki tereyağ veya margarini yoğurma kabına alın.
Üzerine sıvıyağı, nişastayı, pudra şekerini, karbonatı, ekleyip karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek hamura yedirin.
Damla çikolatayı ekleyip karıştırın.
Kıvamlı bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Hazırladığınız kurabiye hamurundan dondurma kaşığına sıkıca doldurun.
İsterseniz kaşıktan önce elinize çıkarın daha sonra tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 25 dakika pişirin.
Not;
Kurabiyeniz piştiğinde beyaz, fırından çıktığında yumuşak olacaktır, hiç ellemeden fırın tepsisinde soğutun.
Daha sonra servis tabağına alın.
"Afiyet Olsun"
Görüntüye bayıldım. Elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Sil