12 Eylül 2019 Perşembe

SÜZME PİYAZ

Muhterem'le Afiyetle
Bu aralar halen İstanbul'a dönmediğim için uzun aralarla tarif yayınlıyorum.
Fırsat buldukça yayın yapmaya çalışıyorum ama anlaşılan o fırsata fazla ulaşamıyorum.
Fırsatını bulduğum anda hem yemek sayfamı, hemde gezi sayfam olan Muhterem'le Geziye'yi güncellemeye çalışıyorum.
Gezi yazısı hazırlamak, tarif vermekten daha çok vakit alıyor.
Bu arada;
Bugünlerde gezi sayfamda Karabük-Safranbolu yazıları var.
Bugünkü tarifimiz olan süzme piyaz tarifini, uzun yıllardır çok başarılı tarifleri olan blog yazarı arkadaşlarımdan birisi olan Yeşim'de (Yeturla Lezzet Kareleri) gördüm.
Yaz ayları için hazırlanbilecek hem hafif, hemde çok ferah bir tarif.
Bu tarifi süzme yoğurtla yapmak size salatayı şekillendirme imkanı veriyor.
Sebzeler sebebiyle fazla sulanmadan daha kolay servis yapma imkanı veriyor.
Süzme yoğurdunuz yoksa koyu kıvamlı yoğurt kullanabilirsiniz.
Şekillendirerek servis yapmak yerine, geniş bir servis tabağına bütün olarak yerleştirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"




yeturla lezzet kareleri
SÜZME PİYAZ;
Malzemeler;
3 adet orta boy domates,
2 adet küçük boy salatalık,
1 adet kırmızı biber,
1 adet büyük boy kuru soğan,
3-4 adet yeşil sivri biber,
7-8 dal maydanoz,
100 gram ezine peyniri,
Ayrıca;
2 su bardağı süzme yoğurt,
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
Kırmızı pul biber.

doğranmış salata malzemeleri
SÜZME PİYAZ TARİFİ;
Bütün sebzeleri, (biberlerin tohumlarını çıkararak) aynı boyutta küçük küçük doğrayın.
Maydanozları ince ince doğrayın.

Sebzelerin yoğurdu sulandırmaması için bir süre süzgeçte bekleterek fazla suyunun süzülmesini sağlayın.

Doğradığınız ve süzdüğünüz malzemeleri derin bir kaseye koyun.

Ezine peynirini ufalayın, salataya ekleyin.
Not;
Peynir olarak tulum peyniri veya lor peynirde kullanabilirsiniz.

Süzme yoğurdu salataya ekleyin.
Damak tadınıza uygun tuzunu serpin, karıştırın.

Hazırladığınız salatayı dondurma kaşığı veya servis kaşığı ile porsiyonlayıp servis tabağına yerleştirin.
Ben büyük servis kaşığı kullandım.
Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin, kırmızı pul biber serpin.
"Afiyet Olsun"


6 yorum:

  1. AFİYET OLSUN CANIM.ELLERİNİZE SAĞLIK-SEVGİLERİMLE.

    YanıtlaSil
  2. Adsız23:32

    Yeşim hanımın bloğu yokmu artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Yeşim Hanım uzun zamandır yayın yapmıyor.
      Yayın yapmayı bıraktığı zaman ne yazık ki sayfasına erişimi de kapatıyor.
      Kendisine de, o güzelim tariflerine de ulaşamıyoruz.
      Daha önce de böyle bir ara vermişti ama sonra geri dönmüştü.
      Bu sefer daha uzun sürdü.
      İnşaAllah sağlığı yerindedir ve en kısa zamanda tariflerine ve kendisine tekrar kavuşuruz.

      Sil
  3. Merhaba bende soracaktim belki bilginiz vardir diye malesef kendimde ulasamadim bilgi de alamadim. Insallah sagligi yerindedir🤲

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Ne yazık ki Yeşim Hanımdan bende bilgi alamıyorum, bilgim yok.
      Bende sağlığı için duacıyım, en kısa zamanda tekrar yayın yapmaya başlar, tarif vermeye devam eder İnşallah.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...