Bayramda sevdiklerimizden uzak olsak da, hüzünlü geçse de, yinede bayram geleneklerimizden olan bayram kahvaltıları, bayram tatlısı mutlaka yapılacak.
Bugünkü tarif, bayram tatlısı olarak yapabileceğiniz oldukça pratik bir tarif.
Hazır baklava yufkası ile hazırlanıyor.
Şeklini verebilmek için baklava yufkanızın taze ve kurumamış olması gerekiyor.
Görünümü biraz gazete baklavasına, birazda tulumba tatlısına benziyor.
Şerbet ve tatlı sıcaklığını ayarlayarak şerbetini verdiğiniz zaman çıtır çıtır, gayet güzel bir tatlı oluyor.
"Afiyetle Kalın"
Hazır baklava yufkası ile hazırladığım diğer tatlı ve börek tariflerim 👉BURADA
HAZIR BAKLAVA YUFKASIYLA PİLELİ BAKLAVA;
Malzemeler;
20 adet baklava yufkası,
2 su bardağı ufalanmış ceviz içi,
150 gram tereyağ,
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker,
2,5 su bardağı su,
1 paket vanilya,
3-4 damla limon.
HAZIR BAKLAVA YUFKASIYLA PİLELİ BAKLAVA TARİFİ;
Soğuması için önce şerbet malzemelerini kaynatın.
Şerbet kaynadıktan 10 dakika sonra vanilyayı, daha sonra limon suyunu ekleyin.
5 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın, soğuması için kapağını açık bırakın.
Baklavayı hazırlamak için;
Baklava yufkasını tezgahın üzerine serin.
Üzerine erimiş tereyağ sürün.
Üzerine tekrar bir yufka daha serin.
1- Yufkayı geniş aralıklarla 3 veya 4 parçaya kesin.
2- Kestiğiniz parçanın üzerine boydan boya ceviz içi serpin.
3- Yufkayı aşağıdan yukarıya doğru, pile yapa yapa yukarıya kadar toplayın.
Topladığınız yufkanın iki kenarını ortaya toplayın.
Ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin.
Ters çevirdiğiniz zaman pile kısmı ortaya çıkmış oluyor.
4- Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın, fırın tepsisine dizin.
5- Hazırladığınız yufkaların üzerine erimiş tereyağ gezdirin.
6- Önceden ısınmış fırında 180 derecede pişirin.
7- Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti dökün.
Arada sırada şerbeti kaşıkla tekrar üzerine gezdirin.
Not;
Şerbetini çeken tatlıları servis yaparken üzerine Antep fıstığı veya çekilmiş ceviz içi serpebilirsiniz.
5- Hazırladığınız yufkaların üzerine erimiş tereyağ gezdirin.
6- Önceden ısınmış fırında 180 derecede pişirin.
7- Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti dökün.
Arada sırada şerbeti kaşıkla tekrar üzerine gezdirin.
Not;
Şerbetini çeken tatlıları servis yaparken üzerine Antep fıstığı veya çekilmiş ceviz içi serpebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...