13 Aralık 2021 Pazartesi

KUŞKONMAZ SOTE

Muhterem'le Afiyetle

Bugunkü tarifim daha çok garnitür olarak hazırlanan bir tarif.
Et, tavuk, köfte gibi yemeklerin yanına çok güzel eşlik eder.
Ben yürek pişirdiğim zaman yüreğe eşlik etmesi için hazırlamıştım.
Bu tarifi isterseniz bir yemeğin yanında garnitür olarak, isterseniz zeytinyağlı yemek olarak servis yapabilirsiniz. 
Kuşkonmaz daha çok bahar ve yaz aylarında, bazı pazar tezgahlarında bulunur.
Bazı büyük marketlerde ise her mevsim bulunur.
Daha önce yayınladığım kuşkonmaz tariflerini aşağıya ekliyorum.

asparagus

Kuşkonmazlı tariflerim;
 
Terbiyeli Kuşkonmaz Çorbası 👈Kuşkonmaz hakkında ki bilgiler bu yazıda
 
 

yemek menüsü

Kuşkonmaz soteyi Kekikli Yürek  ve Fırında Patates ile servis yaptım.
Eskiden patatesi elma dilimi şeklinde hazırlayıp, fırınlardım.
Son dönemlerde iri küpler halinde doğrayarak fırınlıyorum.
Hem daha bereketli oluyor, hemde daha güzel görünüyor.
"Afiyetle Kalın"

KUŞKONMAZ SOTE;
Malzemeler;
1 bağ kuşkonmaz,
2 adet orta boy kuru soğan,
1 adet büyük boy kırmızı kapya biber,
Zeytinyağı, tuz.

KUŞKONMAZ SOTE TARİFİ;
Kuşkonmazları yıkayın,
Dış kısmını sebze soyucu ile soyun.

Kuşkonmazları yarım parmak uzunluğunda doğrayın.
Kırmızı biberlerin tohumlarını çıkarıp, onları da kuşkonmaz büyüklüğünde doğrayın.
Soğanların kabuklarını soyun, piyazlık doğrayın.

Tencereye zeytinyağı dökün, içine önce (daha sert yapısı olduğu için) kuşkonmazları ekleyip, bir kaç dakika pişirin.
Daha sonra kırmızı biberleri ekleyip, bir kaç dakika birlikte pişirin.
Daha hassas olduğu için en son soğanları ilave edin.
Damak tadınıza uygun tuz ilave edin.
Kuşkonmazlar piştiği zaman ocağı kapatın.

kuşkonmazlı tarif

"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...