Fırın poşetlerine bayılıyorum.
Ev hanımlarının fırın yemeklerinde kurtarıcısı olabiliyor.
Eskiden tavuğu biraz haşlayıp, sonradan fırında kızartmaya çalışırdım.
Tabii o da kupkuru olurdu.
Fırın poşetlerinde bu sorun yok.
Hiç su katmadan tavuk, balık, köfte ve et pişirebiliyorsunuz.
Üstelik kendi sularında piştikleri için hiç kurumuyorlar.
Bu tavuğu bütün olarak poşete koydum.
Biber, havuç, soğan gibi sebzeleri de yanına yerleştirdim.
Poşetin ağzını bağlayıp fırına verdim.
Nar gibi kızarmıştı.
"Afiyetle Kalın"
FIRIN POŞETİNDE TAVUK;
Malzemeler:
1 adet bütün tavuk,
5 adet sivri biber,
2 orta boy soğan,
2 orta boy havuç,
Tuz,
1 adet fırın poşeti.
TARİFİ:
Tavuğu temizleyip, yıkayın.
Fırın poşetini hafif unlayıp, fazla ununu silkeleyin.
Tavuğun tuzunu serpin.
Sebzeleri büyük doğrayın.
Biberleri bütün olarak, tavukla birlikte fırın poşetine yerleştirin.
Sebzeleride yerleştirip, hiç su eklemeden poşetin ağzını bağlayın.
Fırın poşetini fırın tepsisine yerleştirip, orta hararetteki fırında (tavuğun büyüklüğüne bağlı olarak) 30 dakika pişirin.
"Afiyet Olsun"
18 Ağustos 2006 Cuma
16 Ağustos 2006 Çarşamba
İMAM BAYILDI
İmam bayıldı yaz ayları için harika bir seçenek.
İMAM BAYILDI;
Malzemeler:
1 kilo küçük boy patlıcan,
3 orta boy soğan,
4 diş sarımsak,
yarım demet maydanoz,
5-6 sivri biber,
6-7 çay kaşığı toz şeker,
yarım çay bardağı sıvı yağ,
3 küçük boy domates,
yeterince tuz.
TARİFİ:
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda acısı çıkıncaya kadar bekletin.
Tencereye su koyup kaynatın.
Patlıcanları tuzlu sudan sıkarak çıkarıp kaynayan suda 2-3 dakika haşlayın.
Karnıyarık tenceresine patlıcanları dizin karnını yarıp içine birer çay kaşığı toz şeker koyun.
Soğan ve sarımsakları piyaz doğrayıp 2 yemek kaşığı yağda kavurun.
Patlıcanların içine bu harcı doldurun, üzerine domates ve ince uzun kestiğiniz biberleri yerleştirin.
Maydanozları incecik kıyıp üzerine serpin yarım çay bardağı sıvı yağı patlıcanların üzerine dökün .
Tuzunu ve 2 su bardağı suyunu ekleyip ocakta pişirin.
Soğuk olarak, isterseniz limon sıkarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Patlıcan bin bir şekle giren sebzelerimizden birisi, ister zeytinyağı ister kıymalı her çeşidi seviliyor.
Yaz aylarında patlıcanı imam bayıldı olarak sık sık yapıyorum, çünkü kızartılmadığı ve içinde kavrulmuş kıyma olmadığı için çok hafif oluyor.
Tek kusuru bazen patlıcanın acısı çıkabiliyor.
Onun çaresi de patlıcanların üzerine 1 çay kaşığı toz şeker serpmek.
İmam bayıldının üzerine soğuduktan sonra limon sıkarak da yiyebilirsiniz.
Yaz aylarında patlıcanı imam bayıldı olarak sık sık yapıyorum, çünkü kızartılmadığı ve içinde kavrulmuş kıyma olmadığı için çok hafif oluyor.
Tek kusuru bazen patlıcanın acısı çıkabiliyor.
Onun çaresi de patlıcanların üzerine 1 çay kaşığı toz şeker serpmek.
İmam bayıldının üzerine soğuduktan sonra limon sıkarak da yiyebilirsiniz.
“Afiyetle Kalın”
İMAM BAYILDI;
Malzemeler:
1 kilo küçük boy patlıcan,
3 orta boy soğan,
4 diş sarımsak,
yarım demet maydanoz,
5-6 sivri biber,
6-7 çay kaşığı toz şeker,
yarım çay bardağı sıvı yağ,
3 küçük boy domates,
yeterince tuz.
TARİFİ:
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda acısı çıkıncaya kadar bekletin.
Tencereye su koyup kaynatın.
Patlıcanları tuzlu sudan sıkarak çıkarıp kaynayan suda 2-3 dakika haşlayın.
Karnıyarık tenceresine patlıcanları dizin karnını yarıp içine birer çay kaşığı toz şeker koyun.
Soğan ve sarımsakları piyaz doğrayıp 2 yemek kaşığı yağda kavurun.
Patlıcanların içine bu harcı doldurun, üzerine domates ve ince uzun kestiğiniz biberleri yerleştirin.
Maydanozları incecik kıyıp üzerine serpin yarım çay bardağı sıvı yağı patlıcanların üzerine dökün .
Tuzunu ve 2 su bardağı suyunu ekleyip ocakta pişirin.
Soğuk olarak, isterseniz limon sıkarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
KÖY MANTARI
Mantar tarifleri vermeye başlamışken köy mantarlarından bahsetmeden geçmek olmaz.
Bu yemeği anneciğim kendi elleriyle pişirdi.
Bu mantar yemeğinin içinde kök mantarı ve tavşan böbreği diye bilinen bir mantar çeşidi var.
Tavşan böbreği mantarının tadı aynı ciğere benziyor.
Kök mantarınında körpesi iyi oluyor.
Kartlaşmış olanlar, kayış gibi olduğu için çiğne çiğneyebildiğin kadar.
Kök mantarının turşusuda çok güzel olur.
Annem her yaz bizlere birer bidon turşu kurduğu zaman mutlaka kök mantarını ilave eder.
Tavuk göğsü gibi lif lif ayrılan bir yapısı var kök mantarının.
Tabii kök mantarını temizleyip, doğrarken ellerinizi kararttığını hatırlatmak lazım.
Eldivensiz temizlenecek bir şey değil.
Bu mantarları mevsimi gelince İstanbul'daki İnebolu pazarlarından bulabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KÖY MANTARLARINDAN KÖK MANTARI VE TAVŞAN BÖBREĞİ
Malzemeler:
Yarım kilo kök mantarı,
Yarım kilo tavşan böbreği mantarı,
2 adet orta boy domates,
2 adet orta boy soğan,
3 adet sivri biber,
Tuz, karabiber,
Kekik, sıvı yağ.
TARİFİ:
Mantarları ayıklayıp, yıkayıp ceviz büyüklüğünde doğrayın.
Tencereye su doldurup, kaynatın.
Mantarları yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan mantarları süzün.
Tencereye sıvı yağ dökün.
Soğanları doğrayıp kavurun.
Domatesi, sivri biberi ekleyin.
Domatesle biber biraz kavrulunca üzerine mantarları ekleyin.
Tuz, karabiber, kekik ekleyip pişirin.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Yorumlar (Atom)

.jpg)
