16 Ağustos 2006 Çarşamba
KÖY MANTARI
Mantar tarifleri vermeye başlamışken köy mantarlarından bahsetmeden geçmek olmaz.
Bu yemeği anneciğim kendi elleriyle pişirdi.
Bu mantar yemeğinin içinde kök mantarı ve tavşan böbreği diye bilinen bir mantar çeşidi var.
Tavşan böbreği mantarının tadı aynı ciğere benziyor.
Kök mantarınında körpesi iyi oluyor.
Kartlaşmış olanlar, kayış gibi olduğu için çiğne çiğneyebildiğin kadar.
Kök mantarının turşusuda çok güzel olur.
Annem her yaz bizlere birer bidon turşu kurduğu zaman mutlaka kök mantarını ilave eder.
Tavuk göğsü gibi lif lif ayrılan bir yapısı var kök mantarının.
Tabii kök mantarını temizleyip, doğrarken ellerinizi kararttığını hatırlatmak lazım.
Eldivensiz temizlenecek bir şey değil.
Bu mantarları mevsimi gelince İstanbul'daki İnebolu pazarlarından bulabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KÖY MANTARLARINDAN KÖK MANTARI VE TAVŞAN BÖBREĞİ
Malzemeler:
Yarım kilo kök mantarı,
Yarım kilo tavşan böbreği mantarı,
2 adet orta boy domates,
2 adet orta boy soğan,
3 adet sivri biber,
Tuz, karabiber,
Kekik, sıvı yağ.
TARİFİ:
Mantarları ayıklayıp, yıkayıp ceviz büyüklüğünde doğrayın.
Tencereye su doldurup, kaynatın.
Mantarları yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan mantarları süzün.
Tencereye sıvı yağ dökün.
Soğanları doğrayıp kavurun.
Domatesi, sivri biberi ekleyin.
Domatesle biber biraz kavrulunca üzerine mantarları ekleyin.
Tuz, karabiber, kekik ekleyip pişirin.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...