20 Ağustos 2006 Pazar

MİRAÇ KANDİLİ VE İRMİK HELVASI

MÜBAREK MİRAÇ KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN.
Hastalara şifa, borçlulara eda, kimsesizlere hami, muhtaca dost eli,
küslere barış, işsize iş, mekanı olmayana hayırlı mekan, evladı olmayana hayırlı evlad,
rızgı dar olanlara bolluk, sıkıntısı olanlarada hayırlı kolaylık nasib eyle YA RABBİ..!
Dualarınız kabul, kandiliniz mübarek olsun.

Bu arada bugün ablam Fatma, eniştem Kemal'in 20. evlilik yıl dönümleri.
Daha nice senelere inşallah.
Sağlıklı, huzurlu, sıkıntısız bir ömür diliyorum.

İRMİK HELVASI
Bugün kandil dolayısıyla helva tarifi yayınlıyorum.
Bu helvayı Regaip Kandili'nde annemle birlikte pişirmiştik.
Annem şu anda tatil için Abana'da, onun da kandilini ayrıca kutluyorum.
Ben ilk helvamı yaptığım zaman, o kadar az kavurmuştum ki şerbetini koyduğum zaman lapa gibi olmuştu.
Artık kandillerde anneme gittiğim zaman, annemle birlikte 1 saate yakın kavurarak bu helvayı ortaya çıkarıyoruz.
Helvanın kavurma süresi gerçekten çok önemli.
"Afiyetle Kalın."

İRMİK HELVASI;
Malzemeler:
1 paket irmik,
Yarım paket tereyağ,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı dolmalık fıstık,
3.5 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
İRMİK HELVASI TARİFİ;
Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın.
Alüminyum tencere bu iş için çok müsait, çelik tencereler dibi çok çabuk kızdığı için aniden yakabiliyor.
İrmikleri tereyağının içine dökün.
İrmikler iyice kavruluncaya kadar, yarım saat-45 dakika karıştıra karıştıra yakmadan kavurun.
İçine fıstıkları atın.
Kaynattığınız şerbeti kavurduğunuz helvanın üzerine döküp, yumuşayıncaya kadar arada kapağını açıp karıştırarak dinlendirin.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...