24 Ağustos 2006 Perşembe

PORTAKALLI, HAVUÇLU KEK

Muhterem'le Afiyetle

Bu aylar portakal mevsimi değil ama bazı büyük marketlerde portakal bulabilirsiniz.
Ben kış aylarında, küçük buzdolabı poşetlerine portakal rendeleyip buzluğa kaldırıyorum.
Portakal kabuğu lazım olduğu zaman çıkarıp kullanıyorum.
Portakal kabuğunun kekte, tatlıda, kurabiye de kullanabileceğimiz harika aromatik bir kokusu var.
Kekiniz daha fırında pişerken mis gibi kokmaya başlıyor.
"Afiyetle Kalın"

PORTAKALLI HAVUÇLU KEK;
Malzemeler;

4 adet oda sıcaklığında yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1 portakal kabuğu rendesi,
2 havuç rendesi,
3-3,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi,
Tarçın.
PORTAKALLI, HAVUÇLU KEK TARİFİ:
Yumurta ve şekeri derin bir kabın içinde yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi, vanilya, un, havuç rendesi, süt, ve sıvı yağı da ekleyerek tekrar çırpın.
Kek kalıbını margarinle yağlayıp, biraz un serpin.
Çekilmiş ceviz içlerini kek kalıbının dibine yerleştirin.
Hazırladığınız hamuru kek kalıbına boşaltın.
Kek kalıbını önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında yavaş yavaş pişirin.
Kek hamurları hızdan hoşlanmıyorlar, ağır aheste pişirmek her zaman iyi sonuç veriyor.
Kekiniz kabarıp piştikten sonra soğuyunca kalıptan çıkarıp servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...