Yine balık!
Güya ben balık yiyemiyorum, bu üçüncü balık tarifi oldu.
Berat Kandilinin olduğu gün Kiler'e gitmiştim.
Bir baktım, balık reyonu açılmış.
Tabii hiç balık almayı düşünmüyorum, bakıyorum derken Mezgit filetoyu gördüm.
Bembeyaz tavuk eti gibi duruyordu.
Dedim fazla temizleme derdi yok, ben bunu eşime alayım kandil günü sevinsin.
Eve geldim, hemen ızgarayı yaktım 2 parça balığı üstüne yerleştirdim
Allah'tan fazla balık yerleştirmemişim, lime lime döküldüler ve ızgaraya dayanmadılar.
4 parça almıştım ortadan ikiye bölmüşlerdi.
Hemen kalan sağlar bizimdir diyerek ocağa balık tavasını yerleştirdim.
Bildiğinden şaşma nasihatına uyarak klasik usulde pişirdim.
Kızkardeşim undan önce yumurtaya bulanınca çok lezzetli olduğunu söyledi.
Bir daha alır mıyım? bilmiyorum.
Mezgitin tadı tavuk etine benzediği için tavuk balığı da deniliyormuş.
"Afiyetle Kalın"
MEZGİT FİLETO;
Malzemesi;
4 Parça Mezgit fileto,
1 su bardağı mısır unu,
Kızartmak için sıvı yağ, tuz.
Yapılışı;
Mezgitleri yıkayıp, suyunu süzdürün.
Balık tavanıza yeterince yağ koyup, kızdırın.
Mezgitleri mısır ununa bulayıp, kızgın yağda yakmadan kızartın.
Yanında bol yeşillik ve kırmızı balık soğanı ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"
22 Eylül 2006 Cuma
19 Eylül 2006 Salı
MANTAR ÇORBASI
Farkında mısınız? Sayfamda hiç çorba tarifi yok!
Muhterem'le Afiyetle'nin açılışı yaz aylarına gelince, içimden yaz sıcağında hiç çorba pişirmek gelmedi.
Şimdi soğuk havalar başladı, İnşallah bol bol çorba pişirip tariflerini yayınlayacağız.
İlk çorba tarifimde, mantar çorbası!
Bu tarif bir kaç yıl önce Lezzet dergisinde çıkmıştı, evde her zaman bulunan malzemelerden oluşuyor.
Ara sıra bu tarifi pişirirken içine didilmiş tavuk göğsü ve tuzot atıyorum, çok lezzetli ve değişik bir çorba oluyor.
Mantarlarınız ne kadar taze ve beyazsa, çorbanız o kadar beyaz oluyor.
Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
MANTAR ÇORBASI;
Malzemeler;
Yarım kilo mantar,
1 adet soğan,
2 kaşık un,
2 su bardağı süt,
3-4 dal maydonoz,sıvı yağ,tuz.
Yapılışı;
Mantarları temizleyip, ince ince doğrayın.
İsterseniz saplarını hiç karıştırmayın.
Derin tencerede mantarları kavurmaya başlayın.
İlk kavurmada kara bir su bırakıyor, ben o kara suyu döküp,
mantara sıvı yağı öyle ekliyorum.
Mantarları sıvı yağda, küçücük doğradığınız soğanlarla biraz daha kavurun.
Mantarlara 3 su bardağı su ilave edip, biraz kaynatın.
2 kaşık unla, 2 su bardağı sütü iyice çırpın.
Karıştıra karıştıra mantarlara ilave edin, birazda bu karışımla kaynayan çorbanızın tuzunu atın.
Ocağı kapatmadan önce ince kıydığınız maydanozları ilave edin.
Maydanozları erken katıp çok pişirirseniz, rengi değişip kararıyor.
"Afiyet Olsun"
16 Eylül 2006 Cumartesi
BODRUM MAKARNASI
Hemen hemen her evde severek yenen makarna ile bende 2 adet tarif hazırladım.
İlk tarifim olan "Pazılı Fırın Makarna" tarifim 👉BURADA
BODRUM MAKARNASI;
2. tarifim olan Bodrum Makarnası bizim evde çok severek yenen bir tarif.
2. tarifim olan Bodrum Makarnası bizim evde çok severek yenen bir tarif.
Bu tarifi belki sizde yapıyorsunuzdur ama ismi başkadır.
Oldukça kolay bir tarif, hatta canınız mantı çekiyorsa ve yapacak vaktiniz yoksa bu tarifle nefsinizi kandırabilirsiniz.
Sarımsaklı yoğurt, kıyma ve salça üçlüsü biraz mantı yiyormuş hissini veriyor.
Zaten bu tarifin bir diğer adı da yalancı mantı.
"Afiyetle Kalın"
BODRUM MAKARNASI;
Malzemeler:
1 paket makarna,
1 kase sarımsaklı yoğurt,
200 gram kıyma,
1 adet soğan,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz, baharat.
TARİFİ;
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp soğuk sudan geçirip, süzün.
Hazırladığınız makarnayı servis tabağına yerleştirin.
Kıymayı, küçük doğradığınız soğanla birlikte kavurun.
Kıyma kavrulduktan sonra içine 2 yemek kaşığı salçayı ve dilediğiniz baharatı (kimyon, karabiber, nane) ekleyin.
Makarnanın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu daha sonra hazırladığınız kıymalı ve salçalı harcı yerleştirin.
"Afiyet Olsun"
Oldukça kolay bir tarif, hatta canınız mantı çekiyorsa ve yapacak vaktiniz yoksa bu tarifle nefsinizi kandırabilirsiniz.
Sarımsaklı yoğurt, kıyma ve salça üçlüsü biraz mantı yiyormuş hissini veriyor.
Zaten bu tarifin bir diğer adı da yalancı mantı.
"Afiyetle Kalın"
BODRUM MAKARNASI;
Malzemeler:
1 paket makarna,
1 kase sarımsaklı yoğurt,
200 gram kıyma,
1 adet soğan,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz, baharat.
TARİFİ;
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp soğuk sudan geçirip, süzün.
Hazırladığınız makarnayı servis tabağına yerleştirin.
Kıymayı, küçük doğradığınız soğanla birlikte kavurun.
Kıyma kavrulduktan sonra içine 2 yemek kaşığı salçayı ve dilediğiniz baharatı (kimyon, karabiber, nane) ekleyin.
Makarnanın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu daha sonra hazırladığınız kıymalı ve salçalı harcı yerleştirin.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Yorumlar (Atom)



.jpg)