26 Kasım 2006 Pazar

UN KURABİYESİ

Muhterem'le Afiyetle
Ağızda eriyen, bol pudra şekerli un kurabiyesine kim "hayır" diyebilir?
Hele yanında mis gibi demlenmiş bir bardak çay ile birlikte harika olur.
Üstelik yapımı oldukça kolay ve zahmetsiz bir kurabiye.
İkindi çayınızın yanına yapıp, afiyetle yiyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

UN KURABİYESİ;
Malzemesi;

250 gram margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
3 su bardağı un,
1 paket vanilya,
Üzeri için;
1 çay bardağı pudra şekeri.
UN KURABİYESİ TARİFİ;
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinin içine vanilyayı, pudra şekerini ve elediğiniz unu ekleyin.
Malzemeleri iyice yoğurun, ilk önce hamur toplanmasa da merak etmeyin.
Yoğurdukça toplanıyor.
Elde ettiğiniz hamuru ikiye bölüp, rulo yaptıktan sonra iki parmak genişliğinde verev kesin.
Kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerine çatalla hafifçe bastırın.
180 dereceli fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri eleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

21 Kasım 2006 Salı

FIRIN POŞETİNDE SEBZE ve TAVUK

Daha önce fırın poşetinde tavuk tarifi vermiştim, altta ki küçük resimde ki nar gibi kızarmış olan tavuk o tarifin resmi.
Bu sefer acelem vardı tavuğun kızarmasını bekleyemedim.
Yine de tavuğumuz gayet iyi pişmişti.
Hele sebzeler nefis olmuştu, hepsini poşete çiğ olarak yerleştirdim,1 çay bardağı su ekledim ve gayet sağlıklı bir şekilde pişti.
Tavuğu hiç su eklemeden kendi suyuyla pişirdim, hiç kurumadan pişti.
Eğer tavuğunuzun nar gibi kızarmasını istiyorsanız, kendi suyunu çektikten sonra biraz daha fırında tutun.
Sebze olarak ne isterseniz kullanabilirsiniz.
Ben kereviz, patates, havuç, mantar, arpacık soğan, sarımsak, brüksel lahanası, çarliston biber ve domates kullandım.
"Afiyetle Kalın"


FIRIN POŞETİNDE SEBZE ve TAVUK;
Malzemeler;

1 adet bütün tavuk,
2 adet orta boy kereviz,
2 adet orta boy patates,
2 adet havuç,
3 adet çarliston biber,
10-15 adet küçük boy mantar,
10-15 adet arpacık soğan,
10-15 adet brüksel lahanası,
3 diş sarımsak,
3 adet küçük boy domates,
tuz,arzuya göre baharat, 2 adet fırın poşeti,
2 yemek kaşığı sıvı yağ.

TARİFİ;
Bütün olarak tavuğu temizleyip, yıkayın.
Fırın poşetinin içine yerleştirin.
Tavuğa tat vermesi için poşete bir kaç parça sebze ekleyebilirsiniz.
Tuzunu serpin ve poşetin ağzını bağlayın.


Sebzeleri ayıklayıp, yıkayın.
Kereviz, patates ve havucu istediğiniz boyda kesin.
Ufak sebzeleri olduğu gibi bırakın.
Tuz ve sıvıyağını ekleyin.
Sebzeleri fırın poşetine yerleştirin.
İçine 1 çay bardağı su ekleyip, poşetin ağzını klipsiyle iyice bağlayın.


Tavuk ve sebze poşetini yan yana tepsiye yerleştirin.
Poşetlerin üzerini bir kaç yerinden bıçakla delin.
Önceden ısıtılmış fırında, tavuk kızarana kadar pişiriyoruz.


Sebzeler daha çabuk piştiği için tavuktan 15-20 dakika önce fırından çıkarın.
"Afiyet Olsun"

19 Kasım 2006 Pazar

KOLAY EKLER

Ekleri kim sevmez?
Bence herkes ekleri sever.
Kendi hamurunu yapmak biraz zahmetli, o yüzden nerde pratiklik orada ben :)
Kedidili bisküvileri artık kolay bulabildiğim için bütün tarifleri deneyebiliyorum.
Bu tarifi 1-2 yıl önce Ayşe Tüter'in gazetedeki köşesinden kesmişim, deneyip yapmak bugünlere kısmet oldu.
Ramazanda misafilerimede güllacın yanında alternatif olarak birde bunu yapmıştım.
"Afiyetle Kalın"

KOLAY EKLER;
Malzemeler;

1 paket kedidili (savoyer) bisküvi
1 paker krem şanti
100 gram bitter çikolata
1 çay bardağı süt.
TARİFİ: 
Kedidili bisküviyi süte batırın.
Servis tabağına ters olarak koyun.
Üzerine tarifine göre hazırlanmış krem şantiyi sürün.
İkinci kedidili bisküviyide süte batırıp,krem şantinin üzerine yerleştirin.
Diğer bisküvileride aynı şekilde hazırlayın.
Çikolatayı benmari usulü eritip hazırladığınız bisküvilerin üzerine gezdirin.
Buzdolabında en az 1 saat dinlendirip servis yapın.
"Afiyet Olsun"