1 Aralık 2006 Cuma

FIRINDA MANTAR

Yakında mantarla ilgili ayrı bir kategori açmam gerekecek.
Bakıyorum da epey bir mantar tarifim olmuş.
Mantarı çok sevdiğimi söylemiştim daha verilecek çok mantar tarifi var.
Bir mantar çorbası tarifim var ki oldukça kolay, her an elinizin altında bulunan malzemelerden yapılıyor.
Bakınız; Mantar Çorbası
Velhasıl bitmez bu mantar tarifleri .
"Afiyetle Kalın"

FIRINDA MANTAR;
Malzemeler:

1 kilo büyük boy mantar,
Yarım paket köfte harcı,
Dilimlenmiş kaşar peyniri,
Tuz, sıvıyağ.
TARİFİ:
Mantarları kırmadan saplarını çıkarın.
Mantarları temizleyip, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Saplarını robotta kıyın.
Yarım paket köfte harcı ve 1 çay bardağı su ile kıydığınız sapları iyice yoğurun.
Mantarların ortasındaki boşluğa bu harçtan yerleştirin.
Tuzunu serpin.
Fırın tepsisi sıvı yağla yağlandığı için ben bir daha yağ koymadım.
Fırın tepsisini orta hararetteki fırına yerleştirin.
Hemen hemen 30 dk sonra mantarlar pişmiş oluyor.
Fırını kapatın, mantarların üzerine birer dilim kaşar peynir yerleştirin.
Fırının sıcağı kaşarın erimesine yetiyor.
"Afiyet Olsun"

29 Kasım 2006 Çarşamba

TAVUK SOTE

Tavuk beyaz et grubuna giren, sağlıklı bir besin.
Tabii yağlarını ve derisini yemezseniz.
Galiba tavuğun en çok but ve bagetleri seviliyor.
Bu arada, mangal düşkünlerinin kanat sevmesini, kemikleri didiklemeyi sevenlerin boğaz kısmını sevmesini unutmayalım.
Peki siz tavuğun en çok neresini sever siniz?
Ben, belkide kemiklerle aram iyi olmadığı için, tavuğun göğüs bölgesini severim.
Tavuk göğsü haşlama olunca insanı boğacak gibi olur, tadının yavan olmasını da unutmayalım.
Marketlerde tavuk kuşbaşı satılmaya başladığından beri bu tarifi yapıyorum.
İsterseniz et yemeği gibi tek başına servis yapın, isterseniz pilav yada makarnanın yanında servis yapın.
"Afiyetle Kalın"

TAVUK SOTE;
Malzemesi;

1 kilo tavuk kuşbaşı,
2 orta boy kuru soğan,
2 büyük boy domates,
3 adet çarliston biber,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
2 yemek kaşığı biberiye,
3-4 dal maydanoz,
Tuz ve isteğe bağlı baharat,
Yapılışı;
Kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış tavuğu yıkayıp, süzün.
Tencereye tavukları yerleştirin, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Suyunu çeken tavuklara sıvıyağı ekleyin.
Üzerine doğradığınız sebzeleri, tuzunu ve baharatını ekleyin.
Sebzeler ve tavuk pişince, incecik kıydığınız maydanozları ilave edip, ocağı kapatın.
İsterseniz suyunu fazla çektirmeyip, sulu olarak servis yapabilirsiniz.
Servis yaparken üzerine biberiye serpebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

26 Kasım 2006 Pazar

UN KURABİYESİ

Muhterem'le Afiyetle
Ağızda eriyen, bol pudra şekerli un kurabiyesine kim "hayır" diyebilir?
Hele yanında mis gibi demlenmiş bir bardak çay ile birlikte harika olur.
Üstelik yapımı oldukça kolay ve zahmetsiz bir kurabiye.
İkindi çayınızın yanına yapıp, afiyetle yiyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

UN KURABİYESİ;
Malzemesi;

250 gram margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
3 su bardağı un,
1 paket vanilya,
Üzeri için;
1 çay bardağı pudra şekeri.
UN KURABİYESİ TARİFİ;
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinin içine vanilyayı, pudra şekerini ve elediğiniz unu ekleyin.
Malzemeleri iyice yoğurun, ilk önce hamur toplanmasa da merak etmeyin.
Yoğurdukça toplanıyor.
Elde ettiğiniz hamuru ikiye bölüp, rulo yaptıktan sonra iki parmak genişliğinde verev kesin.
Kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerine çatalla hafifçe bastırın.
180 dereceli fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri eleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"