Yemek etkinliği için hazırladığım 2. tarif Mayalı Rulo kek.
Bu tarifi "Yuva maya" tarif kartlarından öğrenmiştim.
Bu tarifi "Yuva maya" tarif kartlarından öğrenmiştim.
Tarifteki ölçülere uyunca ne tatlı, nede tuzlu diyebileceğim bir tat çıkıyordu ortaya.
Bende şeker oranını arttırarak, üzerine ceviz serperek tatlı bir kek, şeker oranını düşürüp, tuzunu arttırarak, üzerine çörek otu serperek tuzlu bir kek elde ediyorum.
Her mayalı tarifte olduğu gibi bu tarifte de bekleme süresine uyarsanız, sonuç sizi memnun ediyor.
Ben vaktim az diye düşük ayarlı fırında mayalandırdım, yanlarında çatlamalar oldu.
Tabakta ki kekte gördüğünüz çentikler o çatlamanın ürünü : )
Kendi halinde mayalanmasını beklerseniz içi gözenekli ve çok daha iyi oluyor.
Bende şeker oranını arttırarak, üzerine ceviz serperek tatlı bir kek, şeker oranını düşürüp, tuzunu arttırarak, üzerine çörek otu serperek tuzlu bir kek elde ediyorum.
Her mayalı tarifte olduğu gibi bu tarifte de bekleme süresine uyarsanız, sonuç sizi memnun ediyor.
Ben vaktim az diye düşük ayarlı fırında mayalandırdım, yanlarında çatlamalar oldu.
Tabakta ki kekte gördüğünüz çentikler o çatlamanın ürünü : )
Kendi halinde mayalanmasını beklerseniz içi gözenekli ve çok daha iyi oluyor.
Malzemeler;
500 gram un,
1 su bardağı süt,
2 çay bardağı şeker,
1 yumurta,
80 gram margarin,
1 tutam tuz,
1 paket 11 gramlık kuru hamur mayası,
Üzerine; 1 yumurta sarısı,
Kakaolu hamur için; 3 çorba kaşığı kakao.
TARİFİ;
Un, tuz, şeker ve mayayı karıştırın.
500 gram un,
1 su bardağı süt,
2 çay bardağı şeker,
1 yumurta,
80 gram margarin,
1 tutam tuz,
1 paket 11 gramlık kuru hamur mayası,
Üzerine; 1 yumurta sarısı,
Kakaolu hamur için; 3 çorba kaşığı kakao.
TARİFİ;
Un, tuz, şeker ve mayayı karıştırın.
Süt ve yumurtayıda karışıma ekleyerek hamurunuzu ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
Hamurunuza oda sıcaklığındaki margarinide ekleyerek, hamur parlak ve pürüzsüz olana kadar yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın, bir parçasına kakaoyu ekleyin.
Kakao eklediğiniz hamuru kahverengi renk alana kadar iyice yoğurun.
Hamurların üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurları merdaneyle ayrı ayrı dikdörtgen olacak şekilde ve 40 cm. uzunluğunda açın.
Beyaz hamur altta kalacak şekilde, iki hamuru üst üste koyarak rulo şeklinde yuvarlayın.
Rulo kekinizi yağlanmış dikdörtgen Borcam kek kalıbı gibi bir kalıba yerleştirin.
Üzerine temiz bir bez örtün ve sıcak bir yerde, iki kat kabarana kadar bekletin.
Kabaran hamurun üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"
Hamurunuza oda sıcaklığındaki margarinide ekleyerek, hamur parlak ve pürüzsüz olana kadar yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın, bir parçasına kakaoyu ekleyin.
Kakao eklediğiniz hamuru kahverengi renk alana kadar iyice yoğurun.
Hamurların üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurları merdaneyle ayrı ayrı dikdörtgen olacak şekilde ve 40 cm. uzunluğunda açın.
Beyaz hamur altta kalacak şekilde, iki hamuru üst üste koyarak rulo şeklinde yuvarlayın.
Rulo kekinizi yağlanmış dikdörtgen Borcam kek kalıbı gibi bir kalıba yerleştirin.
Üzerine temiz bir bez örtün ve sıcak bir yerde, iki kat kabarana kadar bekletin.
Kabaran hamurun üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"