8 Haziran 2007 Cuma

PUDİNG SOSLU KEK

Bu keki yaptığım gün beyaz çikolata sosu bulamamıştım.
Ne yapayım diye düşünürken evde ki puding ve 1 tablet beyaz çikolata imdadıma yetişti.
Yöntem basit, vanilyalı pudingi su veya süt ile pişiriyorsunuz, pişince sıcakken 1 tablet beyaz çikolatayı içine atıp eritiyorsunuz.
Pişen kekin üzerine sürüp, soğumasını bekliyorsunuz.
Ben içinde ki meyve şekeriyle uyum sağlasın diye üzerine meyvalı sos döktüm.
Bu malzemeyle bu keki kare Borcam'da pişirdim, çok güzel kabardı.
"Afiyetle Kalın"

PUDİNG SOSLU KEK;
Malzemeler;

4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı meyve şekeri,
3-3,5 bardak un.
Üzeri için;
1 paket vanilyalı puding,
1 tablet beyaz çikolata,
Yarım paket Dr. Oetker meyvalı sos.
Yapılışı;
Oda ısısı sıcaklığında ki yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
İçine yoğurt,sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin.
Önceden ıslattığınız 1 çay bardağı meyve şekerini süzerek ilave edip,karıştırın.
Kare Borcam veya kek kalıbınızı margarinle iyice yağlayıp, un serpin.
Kek hamurunu kalıba boşaltıp, önceden ısıttığınız fırında düşük ayarda ağır ağır pişirin.
Üzerinin yapılışı;
Pudingi üzerinde ki tarife göre pişirin,sıcakken içine 1 tablet beyaz çikolata atıp,eritin.
Pişen ve fırından çıkan soğumuş kekin üzerine karıştırarak soğuttuğunuz sosu dökün.
Üzerine Dr. Oetker'in meyveli sosundan pişirip, dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

 
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan korusu hakkında ki yazımın 3. ve son bölümünü yayınladım.
Sarı ve Beyaz köşkleri, lalelerin yerine dikilen çiçekleri görmek isterseniz bakınız;
Muhterem'le Geziye-Emirgan Korusu-3.Bölüm

 

6 Haziran 2007 Çarşamba

YUMURTALI PAZI KAVURMASI

pazılı tarifler
Pazının tam mevsimi, sıcak havalarda yoğurtlusu, sarması, pirinçli yemeği ve yumurtalı kavurması çok iyi gidiyor.
Yöresel olarak Karadeniz mutfağın da sık sık pazılı yemekler karşımıza çıkıyor.
Dolma yaparken incecik yapraklarının sıcak suya girip çıkması bile yetiyor.
Bazen bu yemeği yaparken, pazı sarması için ayırdığım yaprakların saplarını kullanıyorum.
İkindi çaylarında ve sabah kahvaltılarında yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


4 Haziran 2007 Pazartesi

SOSİSLİ MİNİ PİZZALAR

Bu minik pizzaların tarifini "Thesuuur" blogundan arkadaşım Yıldız'dan aldım.
Yıldız, domates-biber ve kaşar rendesi ile hazırlamış, ben sosisli hazırladım.
Bu minik pizzaları kahvaltıya gelen misafirlerime yaptım.
O gün, bir tepsi de sebzeli pizza yapmıştım, bunları da değişiklik olsun diye sosisli yaptım.
İlk denememdi ama hamur hiç sorun çıkarmadan kıvama girdi, kolayca şekil verebildim.
Bir daha ki sefere ben de domates-biber ve kaşarla deneyeceğim.
"Afiyetle Kalın"

SOSİSLİ MİNİ PİZZALAR;
Malzemeler;

Hamuru için;
1 kilo un,
4 tatlı kaşığı tuz,
4 tatlı kaşığı toz şeker,
1 yumurta,sarısı üstüne-beyazı içine,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket yaş maya,
Yoğurmak için,aldığı kadar ılık süt veya su veya yarı yarıya süt-su karışımı.
Üst Malzemesi;
1 kase doğranmış sosis,
1 su bardağı kaşar rendesi.
Yapılışı;
Hamur malzemelerini karıştırıp,yoğurup,yumuşak bir hamur elde edin.
20 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil verin.
Tepsiye aralıklarla dizip,15 dakika daha dinlendirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, ortalarını havuz gibi açın.
İçine sosisleri ve biraz kaşarı ekleyin.
Önceden ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
İsterseniz sıcakken tekrar kaşar rendesi ekleyebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

 
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan Korusunu-Laleleri ve koruda ki sincapları görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye- Emirgan Korusu