23. Yemek etkinliğimizin konusu;Diyabetik tarifler.
Ev sahibimiz; "Defne Nur" Hanım.
Kendisine teşekkür edip, kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Diyabet hastalığı diyetine uyulduktan sonra insana kaliteli bir yaşam veren, ömür boyu devam edecek bir yaşam biçimidir.
Diyabet hastanesinde ki doktorlar diyete artık Tıbbi Beslenme Tedavisi diyorlar.
Diyabet hastalığı ile 20 yıl önce kayınvalidemin hastalığı ile tanıştım.
Diyetimizin ana maddesi hastanın hiç aç kalmaması ve 3 ana-3 ara öğüne uyulmasıydı.
Şekerli-tatlı türü gıdalar ve aşırı yemek yemek yasaktı.
Aslında şöyle bir bakarsak şeker hastası olsun olmasın, herkesin sağlıklı olması için uyması gereken bir kaç önemli maddedir bunlar.
Fakat günümüzde televizyonlarda ki reklamlarla gözümüzün içine kadar sokulan şekerli yiyecek ve içecekler-abur cuburlar hepsi diyabeti tetikleyecek unsurlar.
Ne yazık ki çocuklarımızı bırakın kendimizi bile alıkoyamıyoruz bu jan janlı ürünlerden.
"Afiyetle Kalın"
15 Haziran 2007 Cuma
8 Haziran 2007 Cuma
PUDİNG SOSLU KEK
Bu keki yaptığım gün beyaz çikolata sosu bulamamıştım.
Ne yapayım diye düşünürken evde ki puding ve 1 tablet beyaz çikolata imdadıma yetişti.
Yöntem basit, vanilyalı pudingi su veya süt ile pişiriyorsunuz, pişince sıcakken 1 tablet beyaz çikolatayı içine atıp eritiyorsunuz.
Pişen kekin üzerine sürüp, soğumasını bekliyorsunuz.
Ben içinde ki meyve şekeriyle uyum sağlasın diye üzerine meyvalı sos döktüm.
Bu malzemeyle bu keki kare Borcam'da pişirdim, çok güzel kabardı.
"Afiyetle Kalın"
PUDİNG SOSLU KEK;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı meyve şekeri,
3-3,5 bardak un.
Üzeri için;
1 paket vanilyalı puding,
1 tablet beyaz çikolata,
Yarım paket Dr. Oetker meyvalı sos.
Yapılışı;
Oda ısısı sıcaklığında ki yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
İçine yoğurt,sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin.
Önceden ıslattığınız 1 çay bardağı meyve şekerini süzerek ilave edip,karıştırın.
Kare Borcam veya kek kalıbınızı margarinle iyice yağlayıp, un serpin.
Kek hamurunu kalıba boşaltıp, önceden ısıttığınız fırında düşük ayarda ağır ağır pişirin.
Üzerinin yapılışı;
Pudingi üzerinde ki tarife göre pişirin,sıcakken içine 1 tablet beyaz çikolata atıp,eritin.
Pişen ve fırından çıkan soğumuş kekin üzerine karıştırarak soğuttuğunuz sosu dökün.
Üzerine Dr. Oetker'in meyveli sosundan pişirip, dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan korusu hakkında ki yazımın 3. ve son bölümünü yayınladım.
Sarı ve Beyaz köşkleri, lalelerin yerine dikilen çiçekleri görmek isterseniz bakınız;
Muhterem'le Geziye-Emirgan Korusu-3.Bölüm
Ne yapayım diye düşünürken evde ki puding ve 1 tablet beyaz çikolata imdadıma yetişti.
Yöntem basit, vanilyalı pudingi su veya süt ile pişiriyorsunuz, pişince sıcakken 1 tablet beyaz çikolatayı içine atıp eritiyorsunuz.
Pişen kekin üzerine sürüp, soğumasını bekliyorsunuz.
Ben içinde ki meyve şekeriyle uyum sağlasın diye üzerine meyvalı sos döktüm.
Bu malzemeyle bu keki kare Borcam'da pişirdim, çok güzel kabardı.
"Afiyetle Kalın"
PUDİNG SOSLU KEK;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı meyve şekeri,
3-3,5 bardak un.
Üzeri için;
1 paket vanilyalı puding,
1 tablet beyaz çikolata,
Yarım paket Dr. Oetker meyvalı sos.
Yapılışı;
Oda ısısı sıcaklığında ki yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
İçine yoğurt,sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin.
Önceden ıslattığınız 1 çay bardağı meyve şekerini süzerek ilave edip,karıştırın.
Kare Borcam veya kek kalıbınızı margarinle iyice yağlayıp, un serpin.
Kek hamurunu kalıba boşaltıp, önceden ısıttığınız fırında düşük ayarda ağır ağır pişirin.
Üzerinin yapılışı;
Pudingi üzerinde ki tarife göre pişirin,sıcakken içine 1 tablet beyaz çikolata atıp,eritin.
Pişen ve fırından çıkan soğumuş kekin üzerine karıştırarak soğuttuğunuz sosu dökün.
Üzerine Dr. Oetker'in meyveli sosundan pişirip, dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan korusu hakkında ki yazımın 3. ve son bölümünü yayınladım.
Sarı ve Beyaz köşkleri, lalelerin yerine dikilen çiçekleri görmek isterseniz bakınız;
Muhterem'le Geziye-Emirgan Korusu-3.Bölüm
6 Haziran 2007 Çarşamba
YUMURTALI PAZI KAVURMASI
Pazının tam mevsimi, sıcak havalarda yoğurtlusu, sarması, pirinçli yemeği ve yumurtalı kavurması çok iyi gidiyor.
Yöresel olarak Karadeniz mutfağın da sık sık pazılı yemekler karşımıza çıkıyor.
Dolma yaparken incecik yapraklarının sıcak suya girip çıkması bile yetiyor.
Bazen bu yemeği yaparken, pazı sarması için ayırdığım yaprakların saplarını kullanıyorum.
İkindi çaylarında ve sabah kahvaltılarında yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Yöresel olarak Karadeniz mutfağın da sık sık pazılı yemekler karşımıza çıkıyor.
Dolma yaparken incecik yapraklarının sıcak suya girip çıkması bile yetiyor.
Bazen bu yemeği yaparken, pazı sarması için ayırdığım yaprakların saplarını kullanıyorum.
İkindi çaylarında ve sabah kahvaltılarında yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)