10 Aralık 2007 Pazartesi

ÇİFTLİK PASTA

nasıl yapılır?
5 Aralık'ta kızkardeşim Tuğba'nın oğlu Efe'nin doğum günüydü.
Hafta içine geldiği için Cumartesi günü kutladık.
Tuğba'ya "bu sene Efe'nin doğum günü pastası ve partisi benden" dedim, pastayı yaptım.
Cumartesi günü bizde toplandık, gündüz pasta kesmek için çay masası kurdum.
Akşam eşlerimizin gelmesiyle akşam yemeği hazırladım.
Pasta gündüz ve akşam olarak 2 kere servis yapıldı.
5 x 8 cm'lik dilimler kestik, 30 dilim çıktı.
Biz gündüz 14, akşam 15 kişiydik, tam kararında bir pasta oldu.
Ne yazık ki masanın resmini çekmek aklımıza gelmedi.
Efe ile birlikte aile resimleri çektirdik ama masanın resmini çekmedik : (
Bende menüye eşlik etmesi için doğum günü resimlerinden masanın en iyi göründüğü yeri keserek buraya eklemeye karar verdim.

Mönüde;

Ispanaklı Börek

Tavuklu Milföy

Peynirli Örgü Milföy Börek

Rulo Patates Salatası

Sürpriz Kurabiye ve

Çiftlik Pasta vardı.

6 Aralık 2007 Perşembe

MANTARLI BİBERLİ SOSİS

Pazar kahvaltılarına yada kahvaltıya gelen misfirlerinize yapabileceğiniz,bir tarif.
Genellikle sosisleri çocuklar kapıyor,büyüklerde biber ve mantarları alıyor.
Sosisleri uç kısımlarını artı şeklinde keserseniz çiçek gibi açıyor.
Görüntüsü çok güzel olduğu için,sosisin uçlarına kesik atmanızı öneririm.
Biber, mantar, domates ve sosisten oluşan malzemeye piyazlık doğranmış soğan da ilave edebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


MANTARLI BİBERLİ SOSİS;
Malzemeler;
Yarım kilo minik sosis,
Yarım kilo sivri yada çarliston biber,
Yarım kilo küçük mantar,
3 adet domates,
Sıvı yağ-tuz.
TARİFİ;
Mantarları temizleyip, yıkayın ama asla suda bırakmayın, çok su çektiği için pişerken tekrar bu suyu bırakıyor.
Biberlerin tohumlarını temizleyin, büyükse üçe bölün.
Sosislerin uç kısımlarına + şeklinde kesik atın.
Tavaya önce mantarları atın ve harlı ateşte suyunu salıp, çekinceye kadar pişirin.
Sıvı yağı ekleyin, biberleri ve rendelediğiniz domatesleri ilave edin.
Biber ve mantarların pişmesine yakın sosisleri ilave edin.
Tuzunu ekleyip, sosisler pişince servis yapın.
Piştikten sonra çok bekletmenizi tavsiye etmem, sosislerin sönme riski var.
"Afiyet Olsun"

3 Aralık 2007 Pazartesi

MUZLU MUFFİN-ESRA İÇİN

Biliyorsunuz Kevgir Aralık sayısı, Kasım ayında kaybettiğimiz arkadaşımız Esra için çıktı.
Esra'nın bugüne kadar verdiği tarifleri aramızda paylaştırarak, tekrar pişirdik.
Ben muzlu muffini aldım,Esra'nın tarifi ile pişirdim.
Dergi,arkadaşlarımızın yoğun gayreti ile tam vaktinde ayın birinde çıktı.
Buradan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
İşte Kevgir Esra özel sayısında çıkan muzlu mufin tarifi ve Esra ile ilgili yazım;