22 Ocak 2008 Salı

ANNEMİN DOĞUM GÜNÜ PASTASI

 
19 Ocak annemin doğum günüydü.
O gün yapmayı plandığım pastayı son anda annemle birlikte bir yere davet edilince yapamadım.
Pastayı fazla arası geçmeden dün sabah yapabildim.
Aklımda daha farklı bir pasta fikri vardı ama "böyle nasıl olur" diye bir düzenleme yapayım dedim, çok hoşuma gittiği için bozmadım.
Sade ama etkileyici oldu.
Güller şeker hamurundan, yapraklar gofretten.
İçi muzlu ve cevizli, dışı beyaz krem şanti ve bol hindistan cevizli oldu.
Ortada ki kırmızı gül annemi, çevresinde ki güller 4 çocuğunu temsil ediyor.

doğum günü çiçeği
Öğleden sonra bir demet çiçek ile anneme gittim, annem, yengem ve çocuklar ile birlikte güzel bir gün geçirdik.
"Canım annem, iyi ki doğdun, iyi ki varsın, iyi ki bizim annemizsin.
Seni çok seviyoruz, Allah sana zeval vermesin, seni başımızdan eksik etmesin"(Amin)
"Afiyetle Kalın"

HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA;
Malzemeler;
1 adet hazır sade pasta tabanı,
1 su bardağı hindistan cevizi,
1 su bardağı ceviz içi,
3 adet muz,
1 çay bardağı damla çikolata,
1 su bardağı portakal suyu,
2 poşet krem şanti,
2 su bardağı süt,
Süslemek için;
Hazır şeker hamurundan güller, gofret yaprak ve inci şekerler.

HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA TARİFİ;
Pasta tabanının bir yarısını portakal suyu ile ıslatın.
Üzerine soğuk sütle çırptığınız krem şantiden sürün.
Krem şantinin üzerine iri çekilmiş ceviz içini, damla çikolatayı serpin ve dilimlediğiniz muzları dizin.
Kekin diğer yarısını da portakal suyu ile ıslatıp, muzların üzerine kapatın.
Pastanın her tarafını krem şanti ile kaplayın.
Krem şantinin üzerini (yanları da dahil) bol hindistan cevizi ile kaplayın.
Pasta süsleme malzemeleri ile veya elinizde bu tür malzemeler yoksa meyva, çikolata veya kuru yemişle süsleyin.
"Afiyet Olsun"

19 Ocak 2008 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI-BİBERİYELİ BALIK

Balık pişireceğim zaman çipurayı tercih ediyorum.
En azından ele avuca geliyor, tabakta da daha gösterişli duruyor.
Hamsi çok uğraştıran ama en azından tadı olan bir balık.
Fakat istavritte ne bulunur ve niye alınıp, o eziyet çekilir, bilmem.
Temizlerken bile yan tarafında ki bölüm ellerinizi çizdirmenize yetiyor.
Belki balık yemediğim için arada ki farkı bilmiyorum ama istavrit bana eziyet gibi geliyor.
Ben balık ve ette biberiyeyi çok seviyorum, etteki tadını biliyorum, balıkta da güzel görüntü verdiği için seviyorum.
Bu çipuraların üzerine bir kaşık zeytin yağı gezdirip, üzerlerine biberiye serptim.
Eşim ve kızım gayet güzel bir tadı olduğunu belirttiler.
"Afiyetle Kalın"


ZEYTİNYAĞLI-BİBERİYELİ BALIK;
Malzemeler;
1 kilo çipura,
Zeytinyağı-tuz-biberiye.

Yapılışı;
Çipuraları balıkçıda temizletin, yıkayıp, tuzlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Her çipuranın üzerine bir kaşık zeytinyağı ve biberiye serpin.
Önceden ısıttığınız fırında, balıkların üzerini örtmeden kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"

 
*Muhteremle Geziye güncellendi.
Hatırlıyor musunuz? Eylül ayında gezi blogumda Boğaz Turu ile ilgili yazı dizisi hazırlamıştım.
1.Bölüm - 2.Bölüm  olarak yayınladığım turun 3. bölümünü yayınladım.


3. bölümde neler var? diye soracak olursanız, Anadolu yakasında ki semtlerle ilgili bilgiler, resimler ve en son bölüme sakladığım bu gezide çektiğim resimlerden oluşan ve Emel Sayın'ın "Kız Sen İstanbul'un Neresindensin?" isimli şarkısı eşliğinde hazırladığım video var, bakınız;
Muhterem'le Geziye- Boğaz Turu 3. bölüm

16 Ocak 2008 Çarşamba

PORTAKALDA KEREVİZ SALATASI

Bu tarif Oktay ustanın yemek kitabından.
Kerevize portakal çok yakışıyor.
Biz kerevizi çok sevdiğimiz için bu salatayı severek tüketiyoruz.
Mayonez 3 çorba kaşığı ekleniyor ama ben tek başına mayonezi ağır bulduğum için mayonezi azaltıp, birazda yoğurt ekledim.
"Afiyetle Kalın"

PORTAKALDA KEREVİZ SALATASI;
Malzemeler;

 2 adet portakal,
1 adet orta boy kereviz,
1 adet golden elma,
2 çorba kaşığı mayonez,
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 çorba kaşığı limon suyu.
Yapılışı;
Portakalları ortadan ikiye kesip, içlerini oyun.
Elma ve kerevizin kabuklarını soyup, rendeleyin.
Limon suyu, mayonez ve yoğurdu karıştırın.
Hemen kereviz ve elmayla karıştın ki elma ve kereviz kararmasın.
Portakalın çıkan içlerini de incecik doğrayıp, salataya ekleyin.
Salatayı hazırladığımız portakal kaselerinin içine yerleştirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye sonunda güncellendi.
Blogspot'a geçince bütün vaktimi yemek bloguma ayırıp, uzun süre ihmal ettiğim gezi blogum Muhterem'le Geziye'yi 2.5 aylık bir aradan sonra güncelledim.
Gülhane parkının bugünlerde nasıl göründüğünü merak ediyorsanız ve Boğaz manzarası görmek için, bakınız; Muhterem'le Geziye-Gülhane Parkı