19 Ocak annemin doğum günüydü.
O gün yapmayı plandığım pastayı son anda annemle birlikte bir yere davet edilince yapamadım.Pastayı fazla arası geçmeden dün sabah yapabildim.
Aklımda daha farklı bir pasta fikri vardı ama "böyle nasıl olur" diye bir düzenleme yapayım dedim, çok hoşuma gittiği için bozmadım.
Sade ama etkileyici oldu.
Güller şeker hamurundan, yapraklar gofretten.
İçi muzlu ve cevizli, dışı beyaz krem şanti ve bol hindistan cevizli oldu.
Ortada ki kırmızı gül annemi, çevresinde ki güller 4 çocuğunu temsil ediyor.
Öğleden sonra bir demet çiçek ile anneme gittim, annem, yengem ve çocuklar ile birlikte güzel bir gün geçirdik.
"Canım annem, iyi ki doğdun, iyi ki varsın, iyi ki bizim annemizsin.
Seni çok seviyoruz, Allah sana zeval vermesin, seni başımızdan eksik etmesin"(Amin)
"Afiyetle Kalın"
HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA;
Malzemeler;
1 adet hazır sade pasta tabanı,
1 su bardağı hindistan cevizi,
1 su bardağı ceviz içi,
3 adet muz,
1 çay bardağı damla çikolata,
1 su bardağı portakal suyu,
2 poşet krem şanti,
2 su bardağı süt,
Süslemek için;
Hazır şeker hamurundan güller, gofret yaprak ve inci şekerler.
.jpg)
Pasta tabanının bir yarısını portakal suyu ile ıslatın.
Üzerine soğuk sütle çırptığınız krem şantiden sürün.
Krem şantinin üzerine iri çekilmiş ceviz içini, damla çikolatayı serpin ve dilimlediğiniz muzları dizin.
Kekin diğer yarısını da portakal suyu ile ıslatıp, muzların üzerine kapatın.
Pastanın her tarafını krem şanti ile kaplayın.
Krem şantinin üzerini (yanları da dahil) bol hindistan cevizi ile kaplayın.
Pasta süsleme malzemeleri ile veya elinizde bu tür malzemeler yoksa meyva, çikolata veya kuru yemişle süsleyin.
"Afiyet Olsun"