4 Şubat 2008 Pazartesi

FUTBOL SAHASI ŞEKLİNDE PASTA

25 Ocak'ta abimin oğlu Enes'in doğum günüydü.
Kızkardeşimin oğlu Efe'ye çiftlik şeklinde pasta yaptığım zaman, Enes'e de doğum günü pastasını yapacağım sözünü vermiştim.
Enes, Efe'den daha büyük olduğu için ona daha farklı bir pasta yapmalıydım.
Erkek çocukların sevdiği şeyler daha çok futbol ve spor temalı olduğu için futbol sahası şeklinde bir pasta hazırlamaya karar verdim.
Eminönü'ne gittiğim bir gün futbol sahası için gereken aksesuar paketini aldım.
Bu paketin içinde 2 kale ve futbolcular var.


30 Ocak 2008 Çarşamba

GELENEKSEL TATLILAR;MUHALLEBİLİ KADAYIF

GELENEKSEL TATLILAR; MUHALLEBİLİ KADAYIF
Sevgili Ayşe Yaman'ın başlattığı yemek etkinliğimizin bu ay ki konusu;
Geleneksel Tatlılar.
Ev sahibimiz;Binbir Çeşni blogundan Saliha.
Saliha'ya yapacağı ev sahipliği için, kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.


28 Ocak 2008 Pazartesi

SUCUKLU MAKARNA

Muhterem'le Afiyetle
Kızkardeşim Tuğba evlenmeden önce birlikte çok gezerdik.
Annemlerle aynı mahallede oturduğumuz için gezer dolaşır, bizim eve dönerdik.
Eve geldikten sonra hem yorgun, hem de aç olunca imdadımıza makarna yetişirdi.
Tuğba'nın en sevdiği çeşit olan sucuklu makarna bizim için vazgeçilmezdi.
Hemen hazırlayıp, afiyetle yerdik.
Şimdi arada sırada aklımıza o günler gelince sucuklu makarnayı iç geçirerek hatırlıyoruz.
Geçen hafta evde sucuklu makarna pişirince aklıma hemen Tuğba ile geçirdiğimiz o günler geldi.
Bence sucuklu makarnanın olmazsa olmazlarından birisi kuru nanedir.
Kuru nane makarnaya çok yakışıyor, bazen sadece zeytinyağ ve kuru nane ile makarna sosu hazırladığım bile oluyor.
"Afiyetle Kalın"

sucuk soslu makarna
SUCUKLU MAKARNA;
Malzemeler;
1 paket çubuk makarna,
Yarım kangal sucuk,
1 adet orta boy kuru soğan,
2 adet sivri biber,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 yemek kaşığı kuru nane,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
1 çay kaşığı karabiber,
Zeytinyağı ve tuz.
SUCUKLU MAKARNA TARİFİ;
Makarnayı kaynamış tuzlu suda diri kalacak kadar haşlayın ve süzün.
Sos için soğanları çok küçük doğrayın, zeytinyağında kavurmaya başlayın.
Sivri biberleri küçük doğrayıp, soğanlara ekleyin.
Kavruldukları zaman halka halka doğranmış sucukları ve biber salçasını ekleyin.
Baharatları ekleyin, tüm malzemeyi bir kaç dakika pişirin.
Haşladığınız makarnayı da ekleyip, karıştırın.
Sıcak sıcak servis yapın.

"Afiyet Olsun"