YE # 31 BAYAT EKMEKLER=YALANCI İSKENDER
Bu ay ki yemek etkinliğimizin konusu;Bayat ekmekler.
Ev Sahibimiz; "Soframız" sitesinden Hale Hanım.
Tarifimin adı;Yalancı İskender.
Bu tarifi bayat ekmeğim olduğu zaman da hazırlıyorum, taze pide kullanarakta hazırlıyorum.
Daha önce de hazırladığım ve yayınladığım tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Tarifi yayınlamak için bugün son gün ama benim aklımdan tamamen çıktığı için, az önce yazıyı yazmaya başladım, Allah'tan tarifimi daha önce hazırlamıştım : )
Kaç gündür aklın nerde? diye soracak olursanız, tabi ki "aklım, karda" derim.
Günlerdir beklediğim "yağar yağmaz kendimi Sultanahmet'e atacağım" dediğim kar nihayet yağdı ve ben hem dün, hemde bugün Sultanahmet-Gülhane-Sirkeci dolanıp duruyorum.
Sizin için harika resimler ve videolar çektim.
En kısa zamanda hepsini yayınlayacağım.
18 Şubat 2008 Pazartesi
YALANCI İSKENDER
14 Şubat 2008 Perşembe
İRMİKLİ,VİŞNE MUHALLEBİLİ TATLI
YAMAN ETKİNLİK=AŞIK EDEN TARİFLER
Yaman Etkinliklerimizin bu ay ki konusu; Aşık Eden Tarifler.
Ev Sahibimiz; Kuşun Mutfağı
Son katılma tarihi 20 Şubat ama bu tür bir tarifi sevgililer gününde yayınlamak bana çok uygun geldi.
Bu etkinlik için ne yapacağımı bilmiyordum, bildiğim tek şey yapacağım tarifin kalp şeklinde olacağıydı.
Dün tatlı yapmaya karar verince yıllardır uyguladığım klasik irmik tatlısını yaptım.
Pişen irmiği kalp şeklinde bir kalıba boşaltıp, üzerine de vişne suyuyla pişirdiğim muhallebiyi yaydım.
Buzdolabında bekleyince kalıbın şeklini alıp, kolayca kalıptan çıktılar.
Üzerini de minik kalp süslerden yerleştirip, kenarına krem şanti sıktım.
Şantilerin üzerine de vişneli muhallebinin rengine birebir uyum sağlayan nar taneleri yerleştirdim.
İrmikli tatlı ile krem şantinin tatlı tadını, vişnenin hafif ekşi tadı bastırıyor.
Bu arada bu tatlının içinde hiç yağ ve gıda boyası yok.
"Afiyetle Kalın"
Yaman Etkinliklerimizin bu ay ki konusu; Aşık Eden Tarifler.
Ev Sahibimiz; Kuşun Mutfağı
Son katılma tarihi 20 Şubat ama bu tür bir tarifi sevgililer gününde yayınlamak bana çok uygun geldi.
Bu etkinlik için ne yapacağımı bilmiyordum, bildiğim tek şey yapacağım tarifin kalp şeklinde olacağıydı.
Dün tatlı yapmaya karar verince yıllardır uyguladığım klasik irmik tatlısını yaptım.
Pişen irmiği kalp şeklinde bir kalıba boşaltıp, üzerine de vişne suyuyla pişirdiğim muhallebiyi yaydım.
Buzdolabında bekleyince kalıbın şeklini alıp, kolayca kalıptan çıktılar.
Üzerini de minik kalp süslerden yerleştirip, kenarına krem şanti sıktım.
Şantilerin üzerine de vişneli muhallebinin rengine birebir uyum sağlayan nar taneleri yerleştirdim.
İrmikli tatlı ile krem şantinin tatlı tadını, vişnenin hafif ekşi tadı bastırıyor.
Bu arada bu tatlının içinde hiç yağ ve gıda boyası yok.
"Afiyetle Kalın"
12 Şubat 2008 Salı
MUZLU RULO PASTA
Bu pastanın tarifini Disal'den aldım.
Benim pasta Saliha'nın ki gibi modern görünüşlü değil, klasik usulde oldu ama bu pastada gördüğüm hindistan cevizini kakaoya bulama fikri çok hoşuma gitti ve kivili pasta da bu fikri kullandım.
Pastayı Ekim ayının sonuna doğru yapmıştım ama yayınlamaya bir türlü fırsat bulamadım.
Kızımın arkadaşı bize gelecekti, Hilal'in doğum gününe de 3-4 gün vardı.
Hilal "anne bize bugün pasta yaparsan, doğum günümde pasta istemem" demişti.
Bende arkadaşı geldiği gün bu pastayı yaptım.
Tabi kızım doğum gününde duygu sömürüsü : ) yapıp, o günde fındıklı pasta yaptırdı.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)