PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23=GÜLİZAR
23.cü etkinliğimizin ev sahibi; "Derya'dan lezzetler" sitesinin sahibi, Derya.
Tarifimin ismi;Gülizar.
Bu tarif yıllar önce Lezzet dergisinin ilk sayılarından birinde çıkmıştı.
Orjinal tarifin içinde kavrulmuş pırasa ve havuç var ama herkes pırasayı yemediği için ben her zaman garnitürlü yapıyorum.
Servisi oldukça kolay, yapımı basit, çay saatleri için harika bir salata diyebilirim.
"Afiyetle Kalın"

GÜLİZAR;
Malzemeler;
1 kilo haşlamalık patates,
1 su bardağı garnitür,
1 çay bardağı konserve mısır,
1 demet maydanoz,
Tuz ve sıvıyağ.
Üzerine serpmek için;kırmızı pul biber.
Yapılışı;
Patatesleri haşlayıp, soyun.
Sıcakken iyice ezin, tuz ve 3-4 kaşık sıvıyağ ekleyerek pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.
Garnitürü ve mısırı süzüp, biraz tuz serpin.
Patatesten cevizden büyük parça koparıp, elinizle yuvarlayın ve açın.
İçine 1 tatlı kaşığı garnitür yerleştirip, kapatarak yuvarlayın.
Maydanozu çok ince kıyın ve hazırladığınız patates toplarını maydanoza bulayın.
Hazırladığınız topları servis tabağına yerleştirin ve ortalarına 1 çay kaşığı kırmızı pul biber dökün.
"Afiyet Olsun"