27 Ağustos 2008 Çarşamba

MANGALDA SOSLU BAGET


YE# 37 MANGAL KEYFİ=MANGALDA SOSLU BAGET
Yemek etkinliğimizin bu ay ki konusu, yaz aylarının vazgeçilmezi, pikniklerin baştacı; Mangal.
Ev Sahibimiz "Yemek Kokusu" blogundan Tuğba'ya kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Benim evimde mangal yapma imkanım yok, o yüzden mangalı terası olan abim yada bahçesi olan eniştem yapınca yeriz.
Ben evde ızgara bölümünü kullanarak fırında yapabiliyorum.
Bu tarifte ki sosu kullanarak lezzetli bir tavuk ortaya çıkarabilirsiniz.
Bagetleri Arpacık Soğanlı Mantar Sote ve Pirinç Pilavı ile servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

MANGALDA SOSLU BAGET;
Malzemeler;
1 Kilo tavuk baget,
3 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı kuru reyhan otu,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 yemek kaşığı kekik,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
yeterince tuz.
İsteğe bağlı;Kırmızı pul biber, kimyon, karabiber.
Yapılışı;
Sos malzemelerini karıştırıp, tavuk bagetlerini bu sosa bulayın ve biraz bekletin.
Soslu bagetleri mangala yerleştirip, kızartın.
Mangalınız yoksa yine ızgaraya dizin ve içinde su dolu bir tepsi bulunan fırında kızartın.
Bu şekilde hazırladığınız bagetleri fırın poşetine dizip, fırında pişirebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

25 Ağustos 2008 Pazartesi

BOSTAN PATLICANINDA KIYMALI MAKARNA

Muhterem'le Afiyetle
Bu tarif Sofra dergisinin Nisan sayısında yayınlandı, üstelik kapakta tarifin resmini kullanmışlardı.
Bazı tarifler vardır beni çok etkiler, gördüğüm anda "bunu mutlaka yapmalıyım ve yemeliyim" diye düşünürüm.
Hatta tadının neye benzediğini düşünüp, ağzımda hissederim.
Daha önce asma yaprağında enginar dolması ve kabak çiçeği dolmasında böyle hissettim.
Enginarı pişirdim ve tattım, kabak çiçeği dolmasını da bu sefer köye gidince denedim.
Bu tariftede böyle oldu, resmi görmem yetti.
Ben mutlaka bunu yapmalıyım dedim ve yaptım.
Tat olarak beni hayal kırıklığına uğratmadı, nefis bir tadı var.
Tarifte patlıcan kızartılmıyordu ama ben kızartarak yaptım, lezzeti ikiye katlandı.
Makarnaya salça değil, domates ekledim.
Patlıcana uyan mor renkli taze reyhan ile süsledim.
Bostan patlıcanı ile yaptığım diğer tarifler 👉BURADA
Patlıcan ile yaptığım tariflerde 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


22 Ağustos 2008 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ TOP KEK

top kekTop kekler servis kolaylığı sebebi ile sık sık tercih ettiğim bir kek türü.
Top kek pişirmek için krem karamel kalıplarını kullanıyorum.
Son dönemlerde silikon kek kalıpları ile de pişirmeye başladım.
Silikon kek kalıpları da oldukça kullanışlı oluyor.
Keklerin üzerini istediğiniz gibi süsleyebilir yada sade olarak tüketebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"