
Ankara sarması adında ki bu tatlıyı yıllar önce Karadeniz Ereğli'de oturan teyzemden öğrenmiştik.
Sütlü tatlılar arasında bizim için özel bir yeri vardır, severek yeriz.
Bu tatlıyı öğrendikten sonra misafirlerimize yapmaya başladığımızda görüntüsü ve tadı ile epey dikkati çekmişti.
Bu tatlı ile ilgili söyleyebileceğim bir kaç şey var;
Tatlının çok görünmesine aldanmayın ve 1 tepsi ile çok sayıda misafir ağırlayacağınızı düşünmeyin.
Tatlının dilimleri dikdörtgen olarak kesildiği için göründüğünden daha az sayıda tatlınız olacaktır.
Sardığınız zaman çatlayan kısımlarını, tepsideki ufalanmış kakaolu bisküvi ile kapatabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

ANKARA SARMASI;
Malzemeler;
Muhallebi için;
1,5 litre süt,
1 su bardağı nişasta,
3 yemek kaşığı un,
14 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket vanilya,
Dış yüzeyini kaplamak için;
Yarım paket kakaolu bisküvi,
Üzeri için;
2 poşet krem şanti,
2 su bardağı süt,
1 su bardağı hindistan cevizi.
Yapılışı;
Kakaolu bisküvileri iyice ufalayın (gerekirse robottan geçirin).
Fırın tepsisinin dibine ufaladığınız kakaolu bisküvileri yayın (tepsi mutlaka kuru olmalı)
Muhallebi malzemelerini tencerede pişirin.
Muhallebiyi blendır ile iyice çırpıp, biraz soğumasını bekleyin.
Kabuklanmaması için karıştırmayı unutmayın.
Muhallebiyi bisküvilerin üzerine yayın.
Üzerine yerleştireceğimiz krem şantinin erimemesi için, tamamen soğumasını sağlayın.
Krem şantiyi soğuk süt ile hazırlayın ve muhallebinin üzerine yayın.
Krem şanti iyice soğuyuncaya kadar buzdolabında bekletin.
Soğuyan tatlının üzerine hindistan cevizi serpin.
Hazırladığınız tatlıyı dikdörtgen olarak kesip, rulo şeklinde sarın.
Çatlayan yerlerini kakaolu bisküvi ile kaplayın.
"Afiyet Olsun"

Bu tatlıyı genellikle sade sarıyoruz ama yukarıda ki resimde gördüğünüz gibi arasına muz veya kuruyemiş yerleştirerek rulo yapabilirsiniz.
Tatlıyı yaptınız, muhallebisi kalın olmuş, sürekli çatladığı için bir türlü saramıyorsunuz, hiç sorun değil.
Tatlıyı dikdörtgen değilde kare olarak kesin ve krem şantiler birbirinin üzerine gelecek şekilde üst üste yerleştirin.
Bu şekilde de yine görünümü ve tadı güzel bir tatlınız olacak.
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan gezisini hazırladığım video ile bitiriyoruz.
Emirgan videosunu izlemek için bakınız;