21 Ağustos 2009 Cuma

FASULYE PİYAZI

piyaz HAYIRLI RAMAZANLAR
Rabbim Ramazan ayını ağız tadı ile sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirmeyi hepimize nasip etsin.
Bol bereketli sofralar, hayırlı iftarlar nasip etsin.
"Afiyetle Kalın"
Fasulye Piyazı Dün bahsettiğim Tamek Gıda'nın göndermiş olduğu paketin içinden, hazır gıda olan fasulye ve barbunya pilaki de çıktı.
Hazır gıda almak gibi bir alışkanlığım olmadığı için, ilk defa hazır pilaki kullanmış oldum.
Barbunya pilakiyi kutusunu açıp, hemen servis yaptım.
Fasulye pilakiyi ise piyaz yapmaya karar verdim.
Fasulyelerin görüntüsü oldukça güzel, dağılma yada hamurlaşma yok.
İçinde havuç, soğan ve maydanoz var.
Piyaz yapmak için sadece haşlanmış yumurta, sumaklı soğan ve biraz daha maydanoz ekledim.
Bu tarifi yapmak için konserve fasulye pilakiniz yoksa 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye kullanabilirsiniz.

piyaz FASULYE PİYAZI;
Malzemeler;
1 kutu Tamek fasulye pilaki yada 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye,
1 adet küp küp doğranmış-haşlanmış havuç,
3 adet katı haşlanmış yumurta,
6-7 dal ince kıyılmış maydanoz,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı sumak,
Kuru fasulyeyi kendiniz haşladıysanız;
Zeytinyağı ve tuz.
Yapılışı;
Kuru fasulyeleri veya Tamek pilakiyi büyük bir kaseye boşaltın.
İçine incecik doğranmış maydanozları, haşlanmış havuçları, piyazlık doğrayıp-sumakla ovduğunuz soğanları ekleyip, karıştırın.
Yağ, tuz ve başka baharatları ağız tadınıza uygun olarak ekleyin.
Hazırladığınız piyazı servis tabağına alın ve katı haşlayıp, dilimlediğiniz yumurta ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"

20 Ağustos 2009 Perşembe

TAMEK YEMEK YARIŞMASI ve HEDİYE PAKETİ

Tamek Gıda bugünlerde "Tamek Geleneksel Yemek Yarışması" ile adını sık sık duyuruyor.
Tamek'ten blogu olan pek çok arkadaşım gibi banada, içinde Tamek ürünleri ve yarışma davetiyesi olan koli, dün adresime geldi.
Kolinin içinden sık sık kullandığım mısır-bezelye-salça-ketçap-mayonez gibi ürünlerin yanı sıra, pek almadığımız hazır yemek olan barbunya ve fasulye pilaki'de çıktı.
İlk önce onları tükettik, görüntüsünün ve lezzetinin çok güzel olduğunu belirtmek isterim.
Barbunya pilakiyi olduğu gibi servis yaptım.
Fasulye pilakiyi ise haşlanmış yumurta ve sumaklı soğan ile piyaz olarak servis yaptım.
Fasulye Piyazı tarifi 👉BURADA
Piyazın ve Tamek'ten gelen bu ürünlerle yapacağım tariflerin resimlerini buradan yayınlayacağım.
Tamek Gıda ve İletişim Ekibine teşekkür ediyorum.


18 Ağustos 2009 Salı

KEMALPAŞALI MUHALLEBİ

Bu tatlıyı 2007 yılında Yemeklik blogunun sahibi olan arkadaşım Hatice'de gördüm.
Muhallebi ile kemalpaşayı bir tarifte kullanma fikri çok hoşuma gitmişti.
Son günlerde bu tatlıyı sık sık hazırlıyorum.
İlk yaptığımda kup olarak hazırladım ve kemalpaşanın şerbetinide muhallebiye ekledim.
Şerbet o şekilde biraz fazla geldi.
Artık küçük sufle kaplarında ve kemalpaşanın şerbetini süzerek yerleştiriyorum ve üzerine de çikolatalı sos döküyorum.
Daha güzel oluyor.
Kemalpaşa, çikolatalı sosun altında kaldığı için, misafirler birden o toparlak bölümün altında ne olduğunu anlayamıyorlar.
Muhallebiyi hazır değil, bol limon kabuğu rendeleyerek kendim pişiriyorum.
Kemalpaşa pişirirken hiç fire vermeden, dağılmadan piştiği için "gegeler" markasını kullanıyorum.
"Afiyetle Kalın"
KEMALPAŞALI MUHALLEBİ;
Malzemeler;
Yarım paket kemalpaşa,
Kemalpaşayı pişirmek için;
2 su bardağı su,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Muhallebi için;
1 yemek kaşığı margarin,
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
1 paket vanilya.
Üzerine;
Tarçın,
1 paket Dr.Oetker çikolatalı sos,
2 su bardağı süt,
Hindistan cevizi.
Yapılışı;
Kemalpaşanın şerbet malzemelerini dibi geniş bir tencerede kaynatın.
Kaynayınca içine kemalpaşaları ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Şerbetinin içinde soğuttuktan sonra kevgirle şerbetin içinden süzerek çıkarın.
Muhallebiyi pişirmek için;
Margarini eritin, unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun.
Üzerine ılık haldeki sütü sürekli karıştırarak ekleyin.
Toz şekeri, rendenin en ice tarafı ile rendelediğiniz limon kabuklarını ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
Topaklanma olursa blender ile çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi, karıştıra karıştıra biraz soğutun.
Kupların yada kaselerin içine 1 adet kemalpaşa yerleştirip, üzerine tarçın serpin.
1 kepçe muhallebi yerleştirip, en üstünede tekrar 1 adet kemalpaşa yerleştirin.
Kemalpaşanın üzerine tarçın serpip, 2 bardak süt ile pişirdiğiniz çikolatalı sostan 1-2 kaşık dökün.
Hindistan cevizi ile süsleyerek soğuk servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bentler Mesire Yeri'nde geçen ay gittiğimiz piknikle ilgili yazıyı görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye - Bentler'de Piknik