Rabbim Ramazan ayını ağız tadı ile sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirmeyi hepimize nasip etsin.
Bol bereketli sofralar, hayırlı iftarlar nasip etsin.
"Afiyetle Kalın"
Hazır gıda almak gibi bir alışkanlığım olmadığı için, ilk defa hazır pilaki kullanmış oldum.
Barbunya pilakiyi kutusunu açıp, hemen servis yaptım.
Fasulye pilakiyi ise piyaz yapmaya karar verdim.
Fasulyelerin görüntüsü oldukça güzel, dağılma yada hamurlaşma yok.
İçinde havuç, soğan ve maydanoz var.
Piyaz yapmak için sadece haşlanmış yumurta, sumaklı soğan ve biraz daha maydanoz ekledim.
Bu tarifi yapmak için konserve fasulye pilakiniz yoksa 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye kullanabilirsiniz.
Malzemeler;
1 kutu Tamek fasulye pilaki yada 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye,
1 adet küp küp doğranmış-haşlanmış havuç,
3 adet katı haşlanmış yumurta,
6-7 dal ince kıyılmış maydanoz,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı sumak,
Kuru fasulyeyi kendiniz haşladıysanız;
Zeytinyağı ve tuz.
Yapılışı;
Kuru fasulyeleri veya Tamek pilakiyi büyük bir kaseye boşaltın.
İçine incecik doğranmış maydanozları, haşlanmış havuçları, piyazlık doğrayıp-sumakla ovduğunuz soğanları ekleyip, karıştırın.
Yağ, tuz ve başka baharatları ağız tadınıza uygun olarak ekleyin.
Hazırladığınız piyazı servis tabağına alın ve katı haşlayıp, dilimlediğiniz yumurta ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"