15 Kasım 2009 Pazar

BİSKÜVİLİ LEZZET KATLARI

YAMAN ETKİNLİK= BİSKÜVİLİ PASTALAR
Bu ay ki Yaman Etkinlik konumuz; Büsküvili Pastalar.
Etkinliğimizin ev sahipliğini Pembe Tatlar blogunun sahibi Aslı yapıyor.
Konuyu ilk gördüğümde "mutlaka katılırım, nasıl olsa daha vakit var" diye düşündüm ama bugün etkinliğin son günü ben bu pastayı dün akşam hazırlayıp sabah resmini çektim ve gece 23'te de yazısını yazıyorum : )

Tarifimize gelirsek, bu tarif yemek dergisinde Dr.Oetker'in reklam tarifi olarak yayınlandı.
Tarifte muhallebi hazır olarak kullanılıyordu, ben muhallebiyi kendim pişirdim.
Üzerinde farklı bir sos vardı, ben hazır çikolata sosu kullandım.
Görüntü çok hoşuma gittiği için, görüntü olarak aynısını, içerik olarak kendi bildiğimi yaptım.
Buzdolabında beklediği ve soğuk olduğu için özellikle yaz aylarında sevilerek tüketilir.
"Afiyetle Kalın"

BİSKÜVİLİ LEZZET KATLARI;
Malzemeler;
1 paket kakaolu petibör bisküvi,
1 paket çikolatalı sos,
Sosu pişirmek için; 2 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
Muhallebisi için;
2 yemek kaşığı margarin,
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
1 paket vanilya.


TARİFİ;
Muhallebiyi pişirmek için;
Margarini eritin, unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun.
Üzerine ılık haldeki sütü sürekli karıştırarak ekleyin.
Toz şekeri, rendenin en ice tarafı ile rendelediğiniz limon kabuklarını ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
Topaklanma olursa blender ile çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi, karıştıra karıştıra biraz soğutun.
Borcam'ın baton kek kalıbını streç film ile kaplayın.
En altına kakaolu petibör bisküvilerden bir sıra dizin.
Ilık haldeki muhallebiden bisküvilerin üzerine 1-2 kepçe dökün.
Tekrar bisküvi dizip, muhallebi dökerek kalıbı doldurun.
Hazırladığınız tatlıyı buzlukta 3-4 saat bekletin.
Servis yapacağınız zaman kalıbı servis tabağına ters çevirin.
Üzerinde ki streç filmi kaldırın.


Çikolatalı sosu, üzerinde yazan süt miktarından 1 bardak eksik olarak koyu bir şekilde pişirin.
Karıştıra karıştıra soğutun.
Tatlının üzerine dökün.


Çikolata sosunun üzerine hindistan cevizi serpin.


Tatlıyı soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

12 Kasım 2009 Perşembe

TERBİYELİ BUĞDAY ÇORBASI

Muhterem'le Afiyetleİstanbul'da ve tüm yurtta pastırma sıcakları da bitti.
Hava giderek soğuyor.
Soğuk demek mönüye çorbayı da dahil etmek demek.
Sıcak yaz günlerinde dönüp bakmadığımız çorbayı, kışın masamızdan eksik etmiyoruz.
Bu arada bu çorbayı yazın soğuk olarakta tüketebilirsiniz.
Buğday zor piştiği için ya akşamdan ıslatın, yada haşlayarak kullanıma hazır hale getirin.
Ben buğday salatası için hazırladığım buğdaylardan buzdolabına çorbalık olarak ayırıp, daha sonra çorba pişiriyorum.
Buğday ile hazırladığım diğer tariflerim;

Buğday Salatası  (yeşillikli)

Buğday Salatası  (kızartmalı)

"Afiyetle Kalın"

buğdaydan çorba nasıl yapılır?TERBİYELİ BUĞDAY ÇORBASI;
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış buğday,
1 adet orta boy soğan,
1 su bardağı yoğurt,
1 adet yumurta,
1 tepeleme dolu yemek kaşığı un,
Tuz, zeytinyağı ve kuru nane.

TERBİYELİ BUĞDAY ÇORBASI TARİFİ;
Tencereye 4-5 kaşık zeytinyağını dökün.
Küçük doğradığınız soğanları kavurun.
Üzerine 5 bardak su ilave edin.
Su kaynayınca haşlanmış buğdayı ekleyin.
1 adet yumurta, un, ve yoğurdu yarım bardak su ile çırpın, içine yoğurdun kesilmemesi için birazda çorbanın sıcak suyundan ilave edin.
Buğday pişince hazırladığınız terbiyeyi sürekli karıştırarak, çorbaya ilave edin.
Tuzunuda ilave edip, terbiye ile birlikte bir miktar daha kaynatın.
Küçük bir sahanda zeytinyağında kuru nane ve isterseniz kırmızı pul biberi kızdırarak çorbanın üzerine dökün.
Kışın sıcak sıcak, yazın serin serin için.
"Afiyet Olsun"

9 Kasım 2009 Pazartesi

PATLICAN PİZZASI

10 gün önce pazardan son kez bostan patlıcanı, çalı fasulye ve dolmalık biberden oluşan yazlık sebzeler aldım.
Aldığım bostan patlıcanı inanın yaz günlerinde aldığım patlıcanlardan çok daha güzel, çekirdeksiz ve lezzetliydi.
Bende bu güzelim bostan patlıcanları ile uzun zamandır yapmayı planladığım patlıcan pizzasını yaptım.
Pizzayı iki çeşit yaptım.
Büyüklere göre olanını, otlu peynir-cherry domates ve kaşar peynir ile hazırladım.
Çocuklar için hazırladığım pizzayı da salam-domates ve kaşar peynir ile hazırladım.
Bostan patlıcanı ile yaptığım diğer tarifler için bakınız;

Bostan Patlıcanında Kıymalı Makarna

Bostan Patlıcanı Oturtma

Patlıcan Burger

"Afiyetle Kalın"

PATLICAN PİZZASI; (Büyükler için)
Malzemeler;
2 adet bostan patlıcanı,
200 gram Van otlu peynir,
10-15 adet cherry domates,
Dilimlenmiş kaşarpeynir,
Tuz ve zeytinyağ,
Servis için; maydanoz.


Yapılışı;
Bostan patlıcanını alacalı olarak soyun.
Tuzlu suda 10-15 dakika bekletin.
Sıkarak tuzlu sudan çıkarıp, 1 parmak eninde dilimleyin.
Patlıcan dilimlerinin üzerine zeytinyağ sürerek, tost makinesinde yada teflon tavada önlü-arkalı biraz pişirin.


Hazırladığınız patlıcan dilimlerini fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine tuz serpin ve ortadan ikiye böldüğünüz cherry domatesleri dizin.
Tam ortasına Van otlu peynirinden yerleştirin.
Tepsinin dibine, içine 4-5 kaşık zeytinyağı eklenmiş, 1 su bardağı su dökün.
Önceden ısıtılmış fırında, orta hararette pişirin.
Fırından çıkarmadan önce kaşar dilimlerini ekleyip, kaşarlar eriyinceye kadar bekletin.
İnce doğranmış maydanoz yapraklarının içine yerleştirerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

PATLICAN PİZZASI; (Çocuklar için)
Malzemeler;2 adet bostan patlıcanı,
İnce dilimlenmiş salam,
2 adet orta boy domates,
Dilimlenmiş kaşarpeynir,
Tuz ve zeytinyağ.


Yapılışı;
Bostan patlıcanını alacalı olarak soyun.
Tuzlu suda 10-15 dakika bekletin.
Sıkarak tuzlu sudan çıkarıp, 1 parmak eninde dilimleyin.
Patlıcan dilimlerinin üzerine zeytinyağ sürerek, tost makinesinde önlü-arkalı biraz pişirin.
Hazırladığınız patlıcan dilimlerini fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine tuz serpin ve ince dilimler halinde ki salamları ve domatesleri dizin.
Salamlar pişince yukarı doğru kalkıp, kase gibi oluyor, o yüzden kenarlarına bıçakla küçük kesikler yapabilirsiniz.
Tepsinin dibine, içine 4-5 kaşık zeytinyağı eklenmiş, 1 su bardağı su dökün.


Önceden ısıtılmış fırında, orta hararette pişirin.
Fırından çıkarmadan önce kaşar dilimlerini ekleyip, kaşarlar eriyinceye kadar bekletin.
"Afiyet Olsun"