1 Aralık 2009 Salı

KIYMALI PİDE

Ailenin bir arada olduğu günlerde insanın içinden, hamur işi yada özel bir yemek yapmak geliyor.
Bu yüzden Pazar kahvaltılarında yada hafta sonu ikindi çaylarında mönülerde ağırlığı hamur işlerine veriyoruz, tabi kiloyu da kontrol edemiyoruz : )
Bu pideyi eşimin evde olduğu bir Pazar günü hazırladım.
Sabahtan hiç bir planımız yoktu, öğlen gelen bir telefonla eşim Sultanahmet'e gitmek zorunda kalınca, hemen pidenin hamurunu yoğurdum ve mayalanmaya bıraktım.
Bizde kızımla birlikte eşimin peşine takıldık ve kendimizi Eminönü'ne bıraktırdık.
Pazar günü olduğu için pek çok dükkan kapalıydı ama yinede işimizi görecek kadar açık yer bulduk.
Şansımıza Mısır Çarşısı da açıktı, eksik baharatlarımı tamamladım ve ıhlamur aldım.
Pasta malzemelerimde eksiklerim vardı, gelmişken onlarıda alayım dedim ama Nüans dışında bütün pasta malzemeleri satan dükkanlar kapalıydı.
Nüans'tan alışverişimi yaptım, tekrar eşimle buluşup 1 buçuk saat içinde eve geri döndük.
Eve geldiğimizde pidenin hamuru çok güzel kabarmıştı.
Bu hamur malzemesinden orta boy 3 adet pide çıkıyor, ikisini kıymalı, birisini de kaşarlı olarak hazırlayıp, pişirdim.
Pideyi çay, bol salata ve kahvaltılık malzemelerle birlikte servis yaptım.
"Afiyetle Kalın"


25 Kasım 2009 Çarşamba

HAYIRLI BAYRAMLAR

Mübarek Kurban Bayramınızı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim...

"Afiyetle Kalın"

21 Kasım 2009 Cumartesi

TAVADA HAMSİ

tavada hamsiHamsi tavanında tarifi mi olurmuş diyebilirsiniz.
Zaten bu yazıda benim amacım tarif vermekten daha çok tavadan bahsetmek : )


*Tava resmi internetten alınmıştır.

Çevirmeli kapağı olan tavalardan kullanıyor musunuz?
Ben 4-5 aydır kullanmaya başladım.
Balık, özelliklede hamsi ve istavrit gibi küçük balıkları kızartırken bunca yıldır boşuna çile çekmişim.
Dümdüz olan kapak sayesinde bütün balıkları aynı anda çevirebiliyorsunuz.
Üstelik çok az yağ ile bütün balıkları kızartabiliyorsuz.
Bence bu tava her mutfakta bulunması gereken demirbaş bir ürün.
Börek pişirirken de çok işe yarıyor.
Tabi koku açısından balık ve börek tavalarının ayrı ayrı olmasında fayda var.
"Afiyetle Kalın"
hamsi tava nasıl yapılır? Diğer hamsi tariflerim için, bakınız;
Hamsili (tencerede) Pilav

Hamsili (tepside) Pilav

Hamsi Çorbası


Hamsi Şiş

Hamsi Buğulama

Sebzeli Hamsi

Kerevizli Hamsi Buğulama 

Kağıtta Kokusuz Hamsi 

TAVADA HAMSİ;
Malzemeler;
1 kilo hamsi,
1 su bardağı mısır unu,
5-6 kaşık zeytinyağı, tuz.

TAVADA HAMSİ TARİFİ;
Hamsileri temizleyin.
Yıkayıp, süzün, tuzunu ekleyip, karıştırın.
Balık tavasına 2-3 kaşık zeytinyağ dökün.
Mısır ununa buladığınız hamsileri tavaya dizin.
Balık tavasında önce bir tarafını kızartın.
Tavanın kapağına çevirdiğiniz hamsileri tekrar tavaya kaydırmadan önce tekrar 2-3 kaşık yağ ekleyip, hamsileri kapaktan tavaya doğru kaydırın.
Diğer tarafınıda pişirdikten sonra servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"