YE#52 DAVET YEMEKLERİ;
Artık gelenekselleşen, etkinliklerde ki ilk göz ağrımız olan ye# yemek etkinliği ne yazık ki bazı aylarda ev sahipliğini üstlenen arkadaşlarımızın bloglarını güncellememeleri sebebi ile aksıyor.
Geçen ay bu sebeple etkinlik yapılamadı.
İnşallah bundan sonra ki etkinliklerde böyle sorunlar olmaz ve etkinliğimiz daha nice sayılara ulaşır.
Yemek etkinliğimizin 52.sinin ev sahipliğini ise Birsenin Mutfağı blogunun sahibi olan arkadaşımız Birsen üstlendi, kendisine kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
22 Şubat 2010 Pazartesi
20 Şubat 2010 Cumartesi
KAHVALTI MASASI-4
Bu kahvaltı mönüsünü geçtiğimiz aylarda eşimin yeğenleri için hazırlamıştım.
Masayı hazırladıktan sonra resmini çekmeye fırsat bulamadım.
Aynı masayı kızım okuldan gelince ikindi vakti tekrar kurdum ve beraber ikindi çayı içtik.
Bende masanın resimlerini o zaman çektim : )
Kahvaltı mönüsünde yer alanlar;
Peynirli Börek
Mantarlı-Biberli Sosis,
Elmalı Kurabiye
Klasik kahvaltılıklar;
Domates-salatalık-biber, çörekotlu beyaz peynir, kaşar peynir, zeytin.
Erik marmelatı-çilek reçeli-halis kestane balı ve kaymak.
"Afiyetle Kalın"
Masayı hazırladıktan sonra resmini çekmeye fırsat bulamadım.
Aynı masayı kızım okuldan gelince ikindi vakti tekrar kurdum ve beraber ikindi çayı içtik.
Bende masanın resimlerini o zaman çektim : )
Kahvaltı mönüsünde yer alanlar;
Peynirli Börek
Mantarlı-Biberli Sosis,
Elmalı Kurabiye
Klasik kahvaltılıklar;
Domates-salatalık-biber, çörekotlu beyaz peynir, kaşar peynir, zeytin.
Erik marmelatı-çilek reçeli-halis kestane balı ve kaymak.
"Afiyetle Kalın"
18 Şubat 2010 Perşembe
KEREVİZ SALATASI
Kereviz salatasını çoğumuz kendi bildiğimiz şekilde yapıyoruz.
Ben eskiden portakal ekleyerek, portakaldan hazırladığım çanaklarda sunum yapıyordum.
Bakınız; Portakalda Kereviz Salatası
Bu kış portakalı devre dışı bırakıp, içine havuç ekleyerek az mayonez bol yoğurt ekleyerek ve maydanoza benzeyen yapraklarını da incecik doğrayıp içine ekleyerek yaptım.
Halen en sevdiğimiz salatalardan birisidir.
Yemeğe gelen misafirlerime de sık sık bu salatadan hazırladım.
Özellikle et kavurması gibi ağır yemeklerin yanında yoğurtlu oluşu ve hafifliği ile tercih sebebimiz oldu.
"Afiyetle Kalın"
KEREVİZ SALATASI;
Malzemeler;
2 adet orta boy bol yapraklı kök kereviz,
2 adet havuç,
1 adet golden elma,
1 yemek kaşığı mayonez,
2 su bardağı yoğurt,
Tuz, zeytinyağı.
Tarifi;
Yoğurt ve mayonezi çırpın.
İsterseniz mayonezi yerine sarımsak ekleyebilirsiniz.
Kerevizleri soyup, iyice yıkayın ve rendeleyip, kararmaması için hemen yoğurt ile karıştırın.
Elmayı ve havucu da rendeleyip, kerevizin içine ekleyin.
Kerevizin yeşil yapraklarını iyice yıkayıp, ince ince doğrayın ve salataya ekleyin.
Tuzunu ve zeytinyağını ekleyip, iyice karıştırıp, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Ben eskiden portakal ekleyerek, portakaldan hazırladığım çanaklarda sunum yapıyordum.
Bakınız; Portakalda Kereviz Salatası
Bu kış portakalı devre dışı bırakıp, içine havuç ekleyerek az mayonez bol yoğurt ekleyerek ve maydanoza benzeyen yapraklarını da incecik doğrayıp içine ekleyerek yaptım.
Halen en sevdiğimiz salatalardan birisidir.
Yemeğe gelen misafirlerime de sık sık bu salatadan hazırladım.
Özellikle et kavurması gibi ağır yemeklerin yanında yoğurtlu oluşu ve hafifliği ile tercih sebebimiz oldu.
"Afiyetle Kalın"
KEREVİZ SALATASI;
Malzemeler;
2 adet orta boy bol yapraklı kök kereviz,
2 adet havuç,
1 adet golden elma,
1 yemek kaşığı mayonez,
2 su bardağı yoğurt,
Tuz, zeytinyağı.
Tarifi;
Yoğurt ve mayonezi çırpın.
İsterseniz mayonezi yerine sarımsak ekleyebilirsiniz.
Kerevizleri soyup, iyice yıkayın ve rendeleyip, kararmaması için hemen yoğurt ile karıştırın.
Elmayı ve havucu da rendeleyip, kerevizin içine ekleyin.
Kerevizin yeşil yapraklarını iyice yıkayıp, ince ince doğrayın ve salataya ekleyin.
Tuzunu ve zeytinyağını ekleyip, iyice karıştırıp, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)