
Kereviz salatasını çoğumuz kendi bildiğimiz şekilde yapıyoruz.
Ben eskiden portakal ekleyerek, portakaldan hazırladığım çanaklarda sunum yapıyordum.
Bakınız;
Portakalda Kereviz Salatası
Bu kış portakalı devre dışı bırakıp, içine havuç ekleyerek az mayonez bol yoğurt ekleyerek ve maydanoza benzeyen yapraklarını da incecik doğrayıp içine ekleyerek yaptım.
Halen en sevdiğimiz salatalardan birisidir.
Yemeğe gelen misafirlerime de sık sık bu salatadan hazırladım.
Özellikle et kavurması gibi ağır yemeklerin yanında yoğurtlu oluşu ve hafifliği ile tercih sebebimiz oldu.
"Afiyetle Kalın"
KEREVİZ SALATASI;
Malzemeler;
2 adet orta boy bol yapraklı kök kereviz,
2 adet havuç,
1 adet golden elma,
1 yemek kaşığı mayonez,
2 su bardağı yoğurt,
Tuz, zeytinyağı.
Tarifi;
Yoğurt ve mayonezi çırpın.
İsterseniz mayonezi yerine sarımsak ekleyebilirsiniz.
Kerevizleri soyup, iyice yıkayın ve rendeleyip, kararmaması için hemen yoğurt ile karıştırın.
Elmayı ve havucu da rendeleyip, kerevizin içine ekleyin.
Kerevizin yeşil yapraklarını iyice yıkayıp, ince ince doğrayın ve salataya ekleyin.
Tuzunu ve zeytinyağını ekleyip, iyice karıştırıp, servis yapın.
"Afiyet Olsun"