16 Mart 2010 Salı

DOSTLUK BİLDİRİMİ

"Umutlu Hayat" blogundan Sevgili Berna bana Dostluk Bildirimi gönderdi.
Kendisine çok teşekkür ediyorum.
Benimde dostlukla ilgili bir yazı yazıp, 10 arkadaş seçmem gerekiyor ama bu aralar hiç vaktim olmadığı için bende emeği ile blogunu güncelleyen herkese bu ödülü gönderiyorum.

"Afiyetle Kalın"

10 Mart 2010 Çarşamba

İRMİKLİ BONBONLAR

Bu bonbonları klasik irmik tatlısının koyu pişirilmiş muhallebisi ile hazırladım.
Üzerlerini çeşitli kuruyemiş (ceviz içi-antep fıstığı-hindistan cevizi) ve pastacılık malzemeleri ile süsledim.
İçinde hiç yağ yok.
Tadını ve kokusunu kaybetmemesi için portakal kabuğunu pişirdikten sonra ilave ettim.
"Afiyetle Kalın"

YAMAN ETKİNLİK= BİR DİLİM LEZZETLER
Bu tarif ile bu ay ki Yaman etkinliğe katılıyorum.
Etkinliğin ev sahibi Uzak Köşe blogunun sahibi Alev Hanım.
Konumuz; 1 dilim lezzetler yani tek kişilik minik tatlılar.
Kolay gelsin dileklerimi iletip, tarife geçiyorum.

İRMİKLİ BONBONLAR;
Malzemeler;
1 litre süt,
200 gram irmik,
15 yemek kaşığı toz şeker,
1 adet vanilya,
1 portakalın rendelenmiş kabukları,
Süslemek için;
Hindistan cevizi-çekilmiş antep fıstığı ve ceviz, renkli drajeler.
Tarifi;
Portakal kabuğu dışında ki bütün muhallebi malzemelerini karıştırarak, koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Rendenin en ince tarafında rendelediğiniz portakal kabuğunu muhallebiye ekleyip, karıştırın.
Muhallebiden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın ve istediğiniz malzemeye bulayarak minik kağıt kapsüllerin içine yerleştirin.
"Afiyet Olsun"

9 Mart 2010 Salı

KEREVİZLİ HAMSİ BUĞULAMA

Kerevizi kışın bol bol pişirmeyi ve salatasını yapmayı seviyorum.
Fakat farkında mısınız bilmiyorum ama kerevizin fiyatı hiç aşağıya düşmüyor.
Bu hafta pazarda kereviz fiyatları 2.5-3 liraydı.
Bir tezgahta 1.5 liraydı fakat o da suda kalıp, suyu emmiş ve yarı çürümüş haldeydi.
Yarısından fazlası çöpe gidecek olan kerevizi almak akıllıca olmayacağı için 3 liralık bol yapraklı olan kerevizlerden aldım.
Kış sebzesi olduğu için kereviz 1 yada 2 hafta içinde tezgahlardan kalkar.
Tarifimize gelirsek, eşim bu sefer kızarmış değil buğulanmış hamsi yemek istediğini söyleyince onun için bu şekilde hamsi buğulama yaptım.
Bol kereviz yaprağı ve dilimlenmiş kerevizin üzerine kılçıkları çıkarılmış hamsileri dizip, pişirdim.
Klasik hamsi buğulama tarifi için, bakınız;

Hamsi Buğulama

"Afiyetle Kalın"
KEREVİZLİ HAMSİ BUĞULAMA;
Malzemeler;
1 kilo hamsi,
Yarım kilo bol yapraklı kereviz,
2 adet kuru soğan,
Zeytinyağı ve tuz.
Tarifi;
Hamsilerin kılçıklarını temizleyip, bol suda yıkayın ve süzün.
Kerevizlerin yapraklarını iyice yıkayıp, doğrayın ve fırın tepsisinin dibine yerleştirin.
Kerevizleri ve soğanları soyup, yıkayın ve dilimleyip, yaprakların üzerine dizin.
Temizlediğiniz hamsileri kerevizlerin üzerine dizin.
Tuzunu ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
1 su bardağı su ilave edin ve tepsinin üzerini folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış, sıcak fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"