Kerevizi kışın bol bol pişirmeyi ve salatasını yapmayı seviyorum.
Fakat farkında mısınız bilmiyorum ama kerevizin fiyatı hiç aşağıya düşmüyor.
Bu hafta pazarda kereviz fiyatları 2.5-3 liraydı.
Bir tezgahta 1.5 liraydı fakat o da suda kalıp, suyu emmiş ve yarı çürümüş haldeydi.
Yarısından fazlası çöpe gidecek olan kerevizi almak akıllıca olmayacağı için 3 liralık bol yapraklı olan kerevizlerden aldım.
Kış sebzesi olduğu için kereviz 1 yada 2 hafta içinde tezgahlardan kalkar.
Tarifimize gelirsek, eşim bu sefer kızarmış değil buğulanmış hamsi yemek istediğini söyleyince onun için bu şekilde hamsi buğulama yaptım.
Bol kereviz yaprağı ve dilimlenmiş kerevizin üzerine kılçıkları çıkarılmış hamsileri dizip, pişirdim.
Klasik hamsi buğulama tarifi için, bakınız;
Hamsi Buğulama
"Afiyetle Kalın"
KEREVİZLİ HAMSİ BUĞULAMA;
Malzemeler;
1 kilo hamsi,
Yarım kilo bol yapraklı kereviz,
2 adet kuru soğan,
Zeytinyağı ve tuz.
Tarifi;
Hamsilerin kılçıklarını temizleyip, bol suda yıkayın ve süzün.
Kerevizlerin yapraklarını iyice yıkayıp, doğrayın ve fırın tepsisinin dibine yerleştirin.
Kerevizleri ve soğanları soyup, yıkayın ve dilimleyip, yaprakların üzerine dizin.
Temizlediğiniz hamsileri kerevizlerin üzerine dizin.
Tuzunu ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
1 su bardağı su ilave edin ve tepsinin üzerini folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış, sıcak fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"