
Bu tarif Lezzet dergisinin Temmuz 2008 sayısında yayınlandı.
Mısırı çok sevdiğim için hemen bu tarifi denemiştim.
Mısırı domates, soğan, biberle pişirip, başka bir şey yapmadan o şekilde bile yiyebilirsiniz.
Tadı nasıldı? diye soracak olursanız;
Cipslerin mısırın domatesli suyu ile ıslanıp, tekrar fırında pişmesi ile mısır ekmeği gibi bir tat oluşuyor.
Değişik tarifler ve lezzetler arayan herkese öneririm.
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA CİPSLİ MISIR;
Malzemeler;
2 kutu tane mısır konservesi,
2 adet domates,
1 adet kuru soğan,
2 adet sivri biber,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı pul biber,
Tuz, karabiber,
1 buçuk su bardağı kaşar peynir rendesi,
1 paket (180 gr) baharatlı mısır cipsi.
Tarifi;
Mısır cipslerini fırın kabının dibine dizin.
Ben fırın kabı olarak küçük boydaki oval Borcam kullandım.

Soğanları küçük doğrayıp, zeytinyağında kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın ve soğana ekleyin.
Yine biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayın ve soğanlara ekleyin.
Sebzeler kavrulup, pişince tane mısırları, tuzunu ve baharatını ekleyin.
Bir kaç taşım kaynatıp, ocağı kapatın.
Hazırladığınız mısır sotesini cipslerin üzerine dökün.

1 buçuk su bardağı kaşar rendesini en üste yerleştirin.
Önceden ısıtılmış, orta hararette ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"